Mergi la conţinutul principal

Prefectul Boboc chemat să medieze urgentarea lucrărilor conexe podului

• potrivit Prefecturii, CNAIR a solicitat implicarea reprezentantului Guvernului în teritoriu, după ce s-au semnalat mai multe întârzieri legate de stadiul lucrărilor conexe podului suspendat peste Dunăre

 

Prefectul Judeţului Brăila, Cătălin Boboc, a anunţat că are de gând să urmărească îndeaproape modul în care se vor derula lucrările conexe la podul suspendat peste Dunăre. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a emis, ieri, un comunicat de presă, pentru a anunţa că demersul său vine ca urmare a unei solicitări din partea Companiei Naţionale de administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), după semnalarea unor întârzieri la acest capitol.

“Cel mai mare proiect de infrastructură din România, Podul suspendat peste Dunăre este, în acest moment, o prioritate naţională, dar care trebuie urmărit pas cu pas pentru ca lucrările rutiere adiacente, cum este şi drumul de legătură dintre centura Brăilei şi pod, să nu sufere întârziere. În acest sens, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a solicitat sprijinul Instituţiei Prefectului-Judeţul Brăila, pentru a se implica în deblocarea etapelor premergătoare începerii lucrărilor la acest tronson de drum, unde au fost semnalate o serie de întârzieri. Este vorba despre relocările utilităţilor necesare realizării acestui obiectiv, respectiv cea a conductelor de apă-canal, a Companiei de Utilităţi Publice (CUP) «Dunărea» Brăila, un proiect în valoare de 1.801.497,93 lei fără TVA, unde se aşteaptă semnarea contractului de execuţie”, se arată în comunicatul emis de Boboc.

Totodată acesta a ţinut să precizeze că au fost semnalate întârzieri şi la capitolul relocării reţelelor electrice, astfel că, recent, s-a avizat studiul de coexistenţă cu SDEE Muntenia Nord, este în curs de avizare E-Distribuţie Dobrogea şi urmează depunerea studiului de coexistenţă la “Transelectrica” (pentru reţele de 220kV şi 400kV). Potrivit lui Boboc, proiectantul a întâmpinat dificultăţi în obţinerea acordului de mediu, având în vedere faptul că aceste relocări se realizează în arii protejate.

“Tot pentru realizarea obiectivului Pod suspendat peste Dunăre este necesară şi relocarea reţelelor de gaze. Astfel, urmare a anulării procedurii de achiziţie de 3 ori din motive de neprezentare a ofertanţilor, privind proiectarea şi relocarea conductelor, CNAIR a demarat o procedură de achiziţie prin negociere directă fără publicare, contractul fiind obţinut de «Distrigaz». Pentru a începe lucrările la drumul de legătură dintre centura Brăilei şi pod, mai este nevoie, de asemenea, şi de relocarea unor stâlpi de iluminat de pe DN2B, această sarcină revenind Primăriei Municipiului Brăila. O altă situaţie care necesită o atenţie deosebită este şi cea legată de exproprieri întrucât, după finalizarea proiectului tehnic au rezultat suprafeţe de exproprieri suplimentare. În acest scop a fost întocmit deja un proiect de Hotărâre de Guvern”, a mai adăugat Prefectura Brăila

Urmare a acestei analize, prefectul Cătălin Boboc a anunţat că a programat săptămâna aceasta mai multe întrevederi cu persoanele direct responsabile pentru deblocarea situaţiei, astfel încât lucrările să poată începe, cât de curând, şi pe acest tronson de drum. Boboc a subliniat că prima întâlnire a avut loc, ieri, cu reprezentanţii CUP “Dunărea” şi CNAIR.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro