Mergi la conţinutul principal

Prefectul și noii subprefecți de Brăila și-au preluat ieri mandatele

* ceremonia de învestire a avut loc în sistem video, la pachet cu alte prefecturi din țară * după depunerea jurământului și încheierea ceremoniei, aproape de ora 16:00, prefectul Nicușor Ciocan (USR) și cei doi subprefecți, Adin Boboc și Nicolae Nițescu (PNL), au susținut o conferință de presă * printre planurile noului prefect se numără și sprijinirea liderilor administrației la atragerea a cât mai multor fonduri europene

 

Județul Brăila are, începând de ieri, un nou prefect și doi subprefecți. Este vorba despre USR-istul Nicușor Ciocan și PNL-iștii Adin Boboc și Nicolae Nițescu. După publicarea în Monitorul Oficial din 3 Martie a hotărârilor Guvernului României privind schimbările de la Prefectura Brăila, la pachet cu multe altele de la nivel național, ieri, a avut loc ceremonia de învestire. În cazul Brăilei, hotărârile au vizat în primul rând încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect a Județului Brăila de către Vasilica Vîlcu, apoi numirea în funcția de prefect a lui Nicușor Ciocan, respectiv, hotărârile privind numirea în funcțiile de subprefecți pentru Nicolae Nițescu și Adin Boboc. După ceremonia de învestire, care a avut loc în sistem video, fără accesul presei în Sala Rondă de la Prefectura Brăila, noii reprezentanți în teritoriu ai Guvernului, au susținut totuși o conferință de presă, aproape de ora 16:00, pentru a se face cunoscuți după depunerea jurământului.

Prefectul Nicușor Ciocan a afirmat cu această ocazie că nu are de gând să răspundă atacurilor politice și că va veghea la respectarea legilor, însă a punctat, printre altele, și că își dorește să ambiționeze liderii administrației publice locale să atragă cât mai multe fonduri europene. Ciocan s-a oferit chiar să facă lobby la nivelul Guvernului pentru a înlesni promovarea proiectelor administrației brăilene privind eventuale finanțări prin fonduri de la Uniunea Europeană. Noul prefect a apreciat că județul și municipiul Brăila sunt deficitare la acest capitol și că această situație trebuie îndreptată neapărat prin identificarea cauzei.

Întrebat dacă are vreo strategie privind gestionarea situației legate de pandemia de coronavirus, Ciocan a precizat că a discutat deja cu fostul subprefect Vasilica Vîlcu și că are de gând să poarte și alte discuții zilele următoare cu ceilalți factori decidenți în legătură cu acest subiect. Chiar și așa, Ciocan a afirmat că din punctul său de vedere, vaccinarea la Brăila merge bine. Acesta a anunțat că s-a vaccinat, luni, cu o primă doză și pentru a nu exista interpretări, a adăugat că are probleme cardiace, dar pe care și le ține sub control, prin medicamentație.

Și subprefecții Adin Boboc și Nicolae Nițescu au avut ocazia de a se prezenta. Boboc a precizat că a fost în urmă cu șapte ani șef al Serviciului Fiscal Orășenesc Ianca, însă în ultimii ani a activat la Finanțe în Brăila, dorind să fie alături de fiica sa, care învață la liceu în Municipiu. Acesta a apreciat că experiența sa de 20 de ani în acest domeniu îl recomandă pentru fotoliul de subprefect. La rândul său, fostul primar al comunei Mărașu, Nicolae Nițescu, a recunoscut că propunerea privind venirea sa pe funcția de subprefect le aparține colegilor din partid, care au dorit să îl sprijine într-un fel, după șocul pierderii alegerilor, anul trecut, având în vedere că a activat 16 ani în fruntea Primăriei comunale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro