Mergi la conţinutul principal

Prefectul îndeamnă Garda Financiară să nu facă exces de zel în controalele la firme

Nu trebuie făcut exces de zel şi poate ar trebui să se urmărească şi caracterul preventiv al activităţii instituţiei", a spus prefectul. Dincolo de caracterul populist al mesajului oficialului local, se ridică următoarea întrebare: comisarii Gărzii ar trebui să mai închidă ochii la neregulile constatate în timpul controalelor?

Revenind asupra datelor de bilanţ, rezultatele obţinute pe principalele domenii de activitate indică faptul că peste 80% dintre agenţii economici controlaţi de comisarii Gărzii Financiare Brăila au fost sancţionaţi. De exemplu, în domeniul valorificării deşeurilor industriale reciclabile feroase şi neferoase, toţi cei 33 de operatori economici verificaţi au fost şi sancţionaţi, valoarea totală a amenzilor aplicate în acest caz fiind de 59.500 lei, din care încasaţi efectiv 37.500 lei. Aceeaşi situaţie apare şi în domeniul comerţului cu cereale, produse de morărit şi panificaţie, unde toate cele 83 de firme controlate au fost sancţionate, amenzile aplicate fiind în cuantum de 183.500 lei, din care 97.500 lei încasaţi. De menţionat este că în cadrul controalelor pe această temă s-a dispus şi confiscarea de sume şi bunuri de peste 282.000 lei, fiind formulate 7 sesizări penale pentru un prejudiciu estimat la 6,89 milioane lei. Şi în domeniul dotării unităţilor cu aparate de marcat electronice fiscale toate firmele controlate au primit sancţiuni (115 agenţi economici), printre care şi amenzi în valoare totală de 272.000 lei. Una peste alta, din totalul de 344 de agenţi urmăriţi pe principalele domenii de activitate ale Gărzii Financiare, 306 apar sancţionaţi, ceea ce denotă că indisciplina fiscală este un fenomen care se înregistrează în 88,9% dintre cazurile verificate de comisari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro