Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prefectii ar fi trebuit sa dea concurs pe post

Senatorul PSD de Braila Aurel Simionescu sustine legea privind institutia prefectului, ce urma a fi analizata ieri, in Senat. El este multumit, in general, de forma legii care, oricum, deja se aplica, fiind data prin procedura Ordonantei de Urgenta. Simionescu are insa un of, cu privire la modul in care au fost instalati prefectii, la inceputul acestui an, cu statutul lor apolitic: "Legea privind institutia prefectului a fost promulgata pe Ordonanta de Urgenta si a intrat acum in dezbatere parlamentara. Noi am declarat ca vom vota aceasta lege, la care s-au adus o serie intreaga de modificari, de amendamente; unele au fost admise, altele, nu. In principiu, noi sintem de acord ca trebuie sa existe o asemenea lege, pentru ca ea a fost data de fapt de PSD in iulie 2004, si sintem de acord ca prefectii trebuie sa fie inalti functionari publici, si ca trebuie sa profesionalizam si sa depolitizam aceasta categorie de demnitari. Va urma un parcurs, nu putem sa cerem sa aiba loc depolitizarea si profesionalizarea imediat, dar ceea ce reprosam este ca, fata de legea data de PSD, legea data de actuala coalitie a eludat ideea concursului pentru ocuparea postului de prefect, la prima numire. In mod normal, ei trebuia sa dea un concurs pentru a intra in categoria inaltilor functionari publici, pentru a putea fi numiti prefecti. Asta, pentru ca si cei care au fost prefecti pe vremea PSD aveau pregatirea necesara, aveau toate cursurile facute si puteau sa se prezinte la concurs. Ca ar fi luat sau nu, a fost altceva".
Simionescu a precizat ca, in opinia sa, testarea pe care au dat-o prefectii, la inceputul anului, nu a indeplinit conditiile unui concurs, pentru ca acestia au candidat singuri pe post si nu aveau nevoie decit de o avizare: "Acum, a fost doar avizare pe post. Ar fi trebuit sa existe un concurs, la care sa se poata prezenta oricine dorea. Asta este ceea ce reprosam. In rest, sigur ca trebuia sa se inceapa de undeva, si este greu ca peste noapte, cineva care a fost membru al unui partid, sa devina apolitic".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii