Mergi la conţinutul principal

Prea târziu! PMP-iștii brăileni pregătesc debarcarea lui Viorel Botea din Consiliul Județean

• asta a anunțat Coman Sarafolean, președintele PMP Brăila, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc sâmbătă în prezența liderului de la Centru al partidului, Eugen Tomac • Sarafolean a explicat că a așteptat ca fostul său coleg de partid Viorel Botea să își dea singur demisia de onoare, dar dacă actualul membru AUR nu a făcut acest lucru până acum, este nevoit să îi retragă sprijinul politic în Consiliul Județean Brăila • la rândul său, Tomac a afirmat că mutarea lui Botea i se pare un suicid al carierei sale politice • precizăm că în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CJ Brăila, Botea a anunțat că demisionează din Consiliul de Administrație de la Spitalul județean, însă a ignorat total faptul că și-a obținut fotoliul de consilier candidând pe listele PMP

 

După o vizită a lui Eugen Tomac la Brăila PMP-iștii s-au decis să ia atitudine în ceea ce îl privește pe Viorel Botea, fostul lider al organizației, aciuat  acum în tabăra AUR. Mai exact, sâmbătă, 2 decembrie a.c., popularii brăileni au organizat o conferință de presă cu ocazia vizitei la Brăila a liderului de la Centru al partidului. Întrebați de jurnaliștii prezenți la eveniment în legătură cu situația ciudată în care se regăsește Botea, care încă ocupă un loc în calitate de consilier județean PMP, deși este membru AUR, aceștia au venit cu o poziție destul de tranșantă, în frunte cu cea a lui Tomac.

”Indiscutabil. Va fi exclus! Noi am luat act de această decizie a domnului Botea de a se înscrie în noul PPDD. Pentru că din punctul meu de vedere AUR nu este altceva decât un PPDD rebranduit. Este păcat că a ales să își anuleze toată cariera printr-o asociere rușinoasă din punctul meu de vedere. Dar în viața politică orice este posibil. Vedem și această întâmplare nefericită. În mod clar trebuie să elibereze locul pentru că este al PMP, nu este o poziție adusă de acasă. Este o poziție obținută politic”, a declarat Tomac.

În acest context, președintele interimar al organizației județene a PMP Brăila, consilierul municipal Coman Sarafolean, a dorit să precizeze că va declanșa procedurile de retragere a sprijinului politic în ceea ce îl privește pe Botea, cât mai curând posibil. Întrebat de ce nu a făcut-o până acum, având în vedere că fostul său coleg de partid a trecut în tabăra AUR Brăila încă din 19 octombrie, Sarafolean a precizat că Botea i-a fost coleg și prieten timp de mulți ani, așa că a considerat că este normal să aștepte ca acesta să își asume decizia politică luată și să își dea demisia de onoare.

”Cât mai curând posibil. E o chestiune de zile. Am fost coleg cu domnul Botea timp de 10 – 12 ani. L-am cunoscut acum într-o ipostază și am fost tare surprins și dezamăgit. Am așteptat ca așa cum a luat o hotărâre să o ducă cu demnitate până la capăt. I-am acordat acest răstimp. A avut suficient timp până acum. Mai ales că am urmărit și interviurile din presă, am văzut de câte ori a fost interpelat. Deci a avut somații morale din punctul acesta de vedere. Dacă dumnealui nu a făcut pasul, facem noi ceea ce este de făcut legal”, a spus Sarafolean.

 

PMP-iștii nu sunt prea siguri că au pierdut primarul de la Racovița către PNL

Cât despre faptul că liderul PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, s-a lăudat recent că primarul Comunei Racovița Tudorel Gâscă a intrat în echipa sa, PMP-iștii brăileni au negat că lucrurile ar fi atât de simple, cu precizarea că acesta este încă membru al partidului lor. Chiar și așa, Gâscă nu a fost prezent la conferința respectivă de presă.

”Este vorba despre un singur primar de la Racovița, domnul Gâscă care efectiv încă este membru al partidului nostru. Nu a plecat la PNL. Chiar am avut o discuție zilele acestea cu dânsul și nu a plecat la PNL. Faptul că avem prezenți aici și consilieri din Racovița... Dânsul nu a putut să vină. Nu! Încă nu, dânsul nu este plecat la PNL. Domnul Popa l-a sprijinit pentru plata unor realizări pe care le-a făcut în comună acolo. A fost cu dânsul la București și fiind parlamentar a avut posibilitatea să meargă la Ministerul Dezvoltării să îi asigure niște surse pentru a-și plăti constructorul”, a declarat fostul consilier județean Ionel Adetu (secretarul general al PMP Brăila), prezent la eveniment.

La rândul său, Tomac a dorit să puncteze că într-adevăr PSD și PNL duc o politică agresivă de racolare a primarilor și consilierilor altor partide, asta în ciuda faptului că au aproximativ 95% dintre primarii din România.

”Au probleme mari cu aleșii lor locali cărora le-au promis și bani din PNRR, și bani din Anghel Saligny, și tot felul de proiecte. Și nu pot onora angajamentele față de proprii primari, aleși pe listele lor. Cred că odată racolat un primar sau un primar care apare într-o poză sau un comunicat de presă prin care se anunță că cineva se alătură înseamnă că pleacă și voturile. De asta vă spun cât se poate de onest. Și pe noi ne caută primari din foarte multe județe pentru a pleca de lângă aceste partide care i-au dezamăgit. Dar se încheie și pușculița de la Guvern pentru tranzacții politice și vin alegerile. Veți vedea mari surprize la următoarele alegeri. Pentru că voturile nu le are un primar în coșul de acasă, voturile vin de la cetățeni și eu rămân încrezător pe această chestiune pentru că am avut multe experiențe politice pe care le-am trăit cu oameni care azi pleacă, peste două zile își cer iertare că au luat o decizie eronată. Dar e o poftă a puterii acum să racoleze”, a adăugat Tomac.

Întrebat dacă l-ar primi și pe Viorel Botea înapoi în partid în cazul în care acesta și-ar cere iertare, liderul PMP de la Centru a răspuns: ”Nu! Îl lăsăm să stea acolo. Să se vopsească galben cât mai bine și să fie mulțumit de noua orientare. Repet, eu regret că și-a anulat singur, neforțat de nimeni, nici măcar de destin, întreaga carieră, asociindu-se cu un partid care nu va ajunge niciodată la putere. Absolut! Sunt convins de acest lucru”.

Cât despre cei 70 de membri cu care Viorel Botea s-a lăudat că a plecat la AUR în cadrul unei conferințe de presă recente pe care a susținut-o alături de alți membri din tabăra lui George Simion, popularii brăileni au apreciat că nu cunosc să fi plecat atâția PMP-iști la AUR, însă că oricum 70 de membri ar însemna mai puțin de 10% din organizație.

”70 de persoane nu înseamnă nici măcar 10% dintre membrii PMP ai organizației jduețene Brăila. Eu nu am cunoștință de 70 de persoane. De câteva persoane am cunoștință, dar nu știu care sunt toți cei 70 de oameni. O să îl rog pe domnul Botea să ne dea o listă să știm și noi cu ce am mai rămas”, a declarat Sarafolean.

 

PMP-iștii își pregătesc strategia pentru viitoarele alegeri

Asta a afirmat Eugen Tomac, convins de șansele pe care le are partidul pe care îl conduce dacă se va alia cu forțe potrivite în 2024, pentru a obține un scor bun.

Eu știu sigur că în viața politică orice moment de resetare poate reprezenta și o oportunitate. Ceea ce este cel mai important pentru noi este să reușim să construim această alternativă credibilă, care să îi convingă pe membrii noștri, pe consilierii noștri că merită să investească timp, energie și evident să le ceară oamenilor votul atunci când vom candida și pentru asta lucrăm în momentul de față. Este prea devreme să facem bilanțuri cu dezamăgiri sau împliniri. Și vă mai spun ceva de care sunt absolut sigur că odată ce vom anunța crearea polului de dreapta partidul nostru va crește. El crește oricum într-un ritm modest în momentul de față și faptul în sine că după trei ani de la alegerile Parlamentare noi suntem o voce vizibilă pe scena politică și curtată de toate partidele. Este o demonstrație că avem un nucleu important politic care știe ce vrea și pentru asta luptăm în momentul de față să ne așezăm la masă cu cei cu care credem că putem construi o opoziție credibilă la actuala putere”, a spus Tomac.

În ceea ce privește faptul că Viorel Botea a afirmat recent că PMP nu mai are mult și se va desființa, liderul partidului de la București a catalogat afirmația ca fiind venită din ”puțul gândirii”.

”Haideți să fim serioși! Noi suntem aici o armată de oameni. Un partid cu zeci de mii de membri, cu un istoric solid, cu multă energie și voință politică, nu se desființează așa cum își dă cu părerea un fost coleg. Este un partid politic care activează în baza legilor țării și nu are nici un fel de dificultăți. Faptul că mai avem foști colegi sau actuali care fac jocul politic al altor partide este o normalitate în viața politică. Și am să vă dau un exemplu care poate fi verificat și este ușor de observat ca și comparație. Domnul Ciolacu a preluat PSD-ul imediat după ce s-a retras doamna Dăncilă și numele domniei sale a fost publicat în registrul partidelor la doi ani după ce a preluat această funcție. Nu cred că PSD-ul nu l-a recunoscut pe domnul Ciolacu pentru că nu era în registrul partidelor. Asta ca să dau un exemplu. Repet, sigur că există colegi care făcând în mod asumat jocul altor partide, care încearcă să creeze atmosferă de haos în PMP, dar el nu există. Și cei care au avut de gând să plece au folosit acest pretext pentru a-și justifica gesturile politice. Nu am nicio problemă cu oamenii care se regăsesc în altă parte, este opțiunea lor, trăim într-o țară liberă, însă trebuie să fie decenți și atunci când își asumă un alt drum. Să lase mandatul partidului, pentru că este al partidului mișcarea populară”, a conchis sursa citată.

Reamintim că Viorel Botea a decis să îi urmeze exemplul fostului PNL-ist Florin Cîrligea și să treacă în tabăra AUR Brăila. Acesta a anunțat că a intrat în partidul lui George Simion pe 19 octombrie, lăudându-se că va aduce cu el mai mulți membri de la PMP. În tot acest timp, Botea a participat nestingherit la ședințele de Consiliu Județean, spre deosebire de Cîrligea, care a demisionat din funcție în momentul când a trecut la AUR. Acesta a anunțat abia în luna noiembrie că a luat decizia de a se retrage din poziția de președinte și de membru în Consiliul de Administrație de la Spitalul Județean Brăila, după ce Cîrligea i-a solicitat public să facă acest gest. Totuși nu a pomenit nimic despre fotoliul său de consilier. Subiectul a fost ridicat în ședință de consilierii PNL Brăila, iar răspunsul venit din partea secretarului județului Dumitrel Priceputu a fost că PMP-iștii nu au înaintat niciun document prin care să anunțe că îi retrag sprijinul politic. De altfel, Botea a continuat să stea la ședințe chiar lângă foștii săi colegi de partid.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro