Mergi la conţinutul principal

Președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, nemulțumit de activitatea Poliției Brăila

* în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a CJ Brăila, consilierii au avut la mapă o informare referitoare la eficiența Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila în ultimele nouă luni * președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, s-a arătat nemulțumit de datele prezente în acest raport, comparativ cu situația din teren

 

O informare referitoare la eficiența Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila l-a enervat pe președintele Consiliului Județean. Mai precis, în cadrul ședinței ordinare din 26 noiembrie, consilierii județeni au avut la mapă o informare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) privitoare la cât de eficienți au fost polițiștii în ultimele nouă luni ale anului. Președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, și-a întrebat colegii dacă doresc să comenteze într-un fel situația, însă cum nimeni nu a avut nimic de obiectat, acesta a dorit să aibă o intervenție. Chiriac afirmat că deși situația arată ”roz” pe hârtie, alta este realitatea pe care o constată doar printr-o simplă lecturare a articolelor din presa locală. Chiriac i-a solicitat consilierului județean PSD Dorel Vîlsan, președinte al ATOP Brăila, o informare în legătură cu discuțiile care au loc în cadrul ședințelor la care participă toate entitățile ce țin de siguranța cetățenilor. Șeful CJ a ținut să amintească și de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (ISU), făcând o referire indirectă la criticile apărute în spațiul public privind dimensiunile intrărilor din saloanele de la ATI COVID-19 din Corpul E al Spitalului Județean (Secția de Pediatrie). Reamintim că Prefectura Brăila a citat, recent, ISU Brăila pentru a atrage atenția că la secția ATI COVID paturile pacienților sunt mai mari decât ușile, astfel că pentru evacuări în caz de incendiu spitalul trebuie să folosească o targă specială, soluție ce nu a fost bine văzută de inspectori.

”Dacă vreți să faceți comentarii la această informare, vă rog frumos... Nu vreți... Da. Situația e roz! Eu mai citesc prin presă ce se întâmplă. E foarte frumos, dar comentarii... Vreau ca președintele ATOP-ului, domnul Vîlsan, am rugămintea să faceți o informare către toți colegii – cei care sunteți în ATOP cred că știți subiectele discutate acolo -, pentru ceilalți colegi. Pentru fiecare formațiune politică. Să știm și noi ce se întâmplă cu activitatea Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila. Da? Și celelalte inspectorate. Și ISU, și așa mai departe. Că văd că sunt niște subiecte tabu și toată lumea aruncă în noi. Noi, cei care găsim soluții de fiecare dată și rezolvăm, față de ceilalți care doar au rolul de a controla și de a sancționa. Ceea ce nu mi se pare corect”, a declarat Chiriac în plenul CJ Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro