• performanţele notabile ale sportivului brăilean Teodor Mardar, de la CS “Urban Warrior Gym”, l-au propulsat în Campionatul Mondial de Kickboxing • competiţia se va desfăşura în septembrie, în Italia • pe cât de fericit a fost Teo când a primit vestea, pe atât de dezamăgit a devenit în momentul în care a văzut costurile • sportivul adolescent şi antrenorul său au nevoie de 2.000 euro pentru a reprezenta Brăila în lume, pentru prima dată în istoria sportivă locală
Brăila ar putea ajunge, pentru prima dată în istoria sportului de contact kickboxing, la Campionatul Mondial ce se va desfăşura în luna septembrie în Italia. Teodor Mardar, un adolescent de 17 ani, de la Club Sportiv “Urban Warrior Gym”, a devenit în 2-3 ani campion naţional la toate stilurile de kickbox, iar acum i s-a oferit şansa de a ne reprezenta în lume. Din păcate, pe cât de mare este realizarea, pe atât de departe este împlinirea visului, din cauza costurilor pe care le presupun deplasarea, cazarea şi participarea la un astfel de campionat. Teo are nevoie de 2.000 euro pentru a scrie istorie şi pentru a face Brăila cunoscută în lume.
Adolescentul sportiv are o poveste interesantă. În 2014, era un băieţel timid şi plinuţ, aşa cum l-a caracterizat antrenorul său, Dan Căpăţînă. S-a hotărât să practice un sport de contact, aşa că a ales să meargă la “Urban Warrior Gym”, un club sportiv care abia se înfiinţase. Niciodată nu şi-a imaginat că va deveni cel mai bun sportiv din ţară la kickboxing, la vârsta lui. Ba din contră, începutul a fost dezamăgitor pentru el. La primele meciuri, nu a reuşit să iasă deloc în evidenţă, pierzând în faţa adversarilor mult mai puternici şi mai bine pregătiţi. Atunci a intervenit decisiv antrenorul său, care a văzut în el talentul neşlefuit. I-a fixat nişte ţinte şi l-a ajutat să ajungă la ele, cu multe ore de antrenament, oboseală, durere fizică, dar şi satisfacţie căci rezultatele se vedeau pe zi ce trecea. Acesta a fost secretul şi momentul în care viaţa lui Teodor Mardar a luat o întorsătură neaşteptată. Adolescentul s-a ambiţionat, a reuşit să scape de kilogramele în plus şi s-a antrenat continuu. De atunci, nu a mai pierdut niciun meci, ba chiar a devenit campion naţional pe toate stilurile de kickboxing. Printre performanţele sale, le amintim pe cele mai importante: titlul de campion naţional kickboxing Low Kick 2016, urmat de acelaşi titlu obţinut în 2017, câştigător Cupa României Kickboxing K1 2017, câştigător Cupa Armura kickboxing K1 2017, câştigătorul Campionatului Naţional de Kickboxing K1 2018. A obţinut locul 1 în 2016 şi 2017 la Cupa C.R.K., iar între anii 2015-2017 a ocupat locul 1 la Cupa Keru Kento - câte trei ediţii pe an. Tot locul fruntaş l-a ocupat şi la Cupa Campionilor din anul 2017, la Cupa Colosseum Tournament din 2018 şi la Cupa Chojo Ryu 2018.
La doar 16 ani, Teo Mardar a debutat cu victorie în circuitul profesionist, “Urban Legend”, în decembrie 2017, iar în februarie 2018 a luptat tot la profesionişti în cadrul Colosseum-ului. Aici, a avut un adversar mult mai mare, dar a reuşit să-l învingă într-un meci de excepţie. Practic, Teo a crescut odată cu clubul sportiv la care activează şi şi-au făcut din nume, un renume.
Antrenorul său, Dan Căpăţînă, se mândreşte cu elevul Mardar şi nu regretă nicio clipă sutele, poate miile de ore obositoare, petrecute în sala de antrenamente. Căpăţînă este instructor în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar în 2017 a absolvit Şcoala Naţională de Antrenori, specializarea kickboxing. Când a înfiinţat clubul sportiv, nici prin gând nu i-a trecut că va ajunge atât de repede la performanţă.
Atât Teodor Mardar cât şi antrenorul Căpăţînă s-au bucurat enorm când au auzit că vor participa la Campionatul Mondial de Kickboxing, însă fericirea s-a transformat în dezamăgire când au primit lista costurilor: 2.000 euro. Sportivul şi îndrumătorul său, căci ambii fac parte din delegaţia României, trebuie să confirme sau să infirme participarea la Mondiale în cursul acestei luni. Momentan, iau în calcul varianta renunţării, deşi acest lucru nu-i stă în caracter unui sportiv adevărat, dar până la această oră, nu au găsit niciun sponsor care să-i ajute să scrie istorie pentru Brăila.
Dacă vrei şi poţi să ajuţi un tânăr să-şi îndeplinească visul, nu ezita! Teo Mardar are nevoie de sprijin!