Preşedintele Iohannis, de la imigraţie la educaţie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Preşedintele Iohannis, de la imigraţie la educaţie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, că oferta României cu privire la cota de imigranţi este foarte generoasă şi că ţara noastră nu este „nici xenofobă, nici autistă, nici separatistă".
„Cred că, încet-încet, tematica cotelor va dispărea, fiindcă nu mi se pare normal ca o ţară din UE să fie obligată la ceva ce nu poate să facă. Or, să se ia o decizie - nu contează acum în ce formă - în UE care redeschide falia între vest şi est mi s-ar părea un lucru fundamental greşit. Există alte forme prin care ţările care refuză aceste cote obligatorii îşi pot arăta solidaritatea. Noi am exprimat solidaritate în această chestiune, România este solidară şi cu ceilalţi membri UE şi într-o măsură care se va arăta pe parcurs şi prin tranzit. Noi am făcut o ofertă chiar foarte generoasă pentru relocarea celor 40.000 de imigranţi despre care s-a vorbit în iunie", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.
El a subliniat că „România nu este o ţară xenofobă, nici autistă, nici separatistă".
„Noi dorim să contribuim la rezolvarea acestei chestiuni. Cum vom face acest lucru, rămâne de stabilit, trebuie să existe negocieri, discuţii, un plan al Guvernului pentru a veni cu diferite propuneri. Nu doar numărul imigranţilor care pot fi cazaţi în România este un criteriu unic. Noi participăm la acţiuni Frontex, la întărirea graniţelor exterioare ale UE. Dacă ni se cere, putem să participăm în multe alte proiecte şi cu personal, şi cu know-how", a arătat şeful statului, potrivit agerpres.ro.


CITESTE SI: BRAILA, CASA PENTRU 700 DE STRAINI. POVESTEA REFUGIATILOR. RECULUL!

 

O ruşine naţională

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că este o „ruşine naţională" faptul că, la început de an şcolar, 4.000 de instituţii de învăţământ nu au autorizaţie de funcţionare, punctând că, în acest context, lansează o provocare Guvernului.
„La început de an se întâmplă de mulţi ani încoace un lucru ciudat. Când ne uităm la ştiri observăm că apar un soi de ştiri neplăcute. Auzim că şi în acest an şcolar un număr mare de unităţi nu au condiţii bune pentru a primi elevii, nu au autorizaţie de funcţionare, nu au autorizaţii sanitare.
Încercând să aflu cam de câte unităţi şcolare este vorba, am ajuns la ceva surprinzător. Am aflat că 4.000 de clădiri din unităţile şcolare nu au autorizaţii de funcţionare, în principal nu au autorizaţii sanitare. Una din 5 clădiri. Este foarte mult. Marea majoritate - peste 80% - nu au această autorizaţie, pentru că fie nu au apă curentă, fie nu sunt racordate la canalizare. Este o ruşine naţională", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.
În context, el a lansat o provocare Guvenului. „Cred că este posibil să avem un plan pe trei ani care să ducă la rezultate în cazul acestei chestiuni. Cred că este posibil ca până în toamna anului 2018, când vom serba un centenar de Românie modernă, să avem o Românie modernă şi în şcoli, din acest motiv trei ani, în aşa fel încât, când începe anul şcolar 2018-2019, să nu mai existe şi să intrăm în serbările centenarului fără această ruşine naţională", a afirmat Iohannis.
În opinia acestuia, Guvernul poate să facă un plan în acest caz, deoarece are toate pârghiile necesare.

Bucureştenii îl simpatizează pe Klaus Iohannis

Mai mult de jumătate dintre locuitorii Capitalei au o părere bună despre preşedintele Klaus Iohannis, arată un sondaj Avangarde, ale cărui rezultate au fost preluate de agerpres.ro.
Coincidenţă sau nu, concluzia sondajului a fost dat publicităţii în ziua în care, ieri, şeful statului a avut o conferinţă de presă. Potrivit sondajului, 55% dintre bucureşteni au o părere bună despre preşedintele Klaus Iohannis şi 38% despre premierul Victor Ponta. Aceştia sunt urmaţi de Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea cu câte 37% din preferinţele bucureştenilor, Dan Voiculescu - 30% (!!!), Traian Băsescu - 26% şi Elena Udrea - 9%. În privinţa clasamentului despre personalităţi din Capitală, cei mai mulţi respondenţi (49%) au susţinut că au o părere bună despre primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, 43% despre primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, 42% despre Ecaterina Andronescu, 28% despre Monica Macovei, 24% despre Cristian Buşoi şi 17% despre Nicuşor Dan.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro