Mergi la conţinutul principal

Preşedintele CJ vrea mai multă implicare din partea poliţiştilor în mediul rural

Preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu, a cerut mai multe acţiuni de prevenţie din partea poliţiştilor împotriva infracţionalităţii în mediul rural. În cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a Consiliului, acesta s-a adresat cms. şef Dorin Valentin Condruz (noul inspector şef al IPJ Brăila, după demisia lui Cătălin Chivu), pentru a sublinia că în mediul rural există foarte multe probleme la capitolul infracţiuni, în special "metoda accidentul", punctând că poliţiştii nu trebuie să se limiteze doar la a prinde infractori, ci şi la prevenirea unor astfel de episoade. "În zona menţionării fenomenelor stăm foarte bine, atât în municipiu, orăşele cât şi la ţară. Realitatea este însă, atât de dură, de severă, încât îmi vine să spun aici în public faptul că aş dori să existe din partea tuturor celor care ilustrează nobila haină de poliţist mai multă responsabilitate. Mă refer la versantul cel nou şi mai puţin frecventat al profilaxiei. Noi menţionăm fenomenele de rău, le punem la inventar, ştim autori, îi pedepsim - se merge pe frecvenţa aceasta. În zona de prevenire stăm nu rău, ci foarte rău! În mediul rural, pe secvenţa relaţiei între cetăţean, poliţie şi hoţi e aproape ca în evul mediu. Iarna, primăvara, vara, toamna - se fură la greu. Există o violenţă specială în mediul rural. O violenţă pe care, din câte bănuiesc, aproape că nici măcar nu o contabilizează nimeni, nici Primăriile, nici Poliţia, dar care ţine de mica escrocherie, mica ciupeală, micul jaf: găina, viţelul, porumbul de pe câmp, nucile, pepenii, strugurii etc. M-ar interesa dacă în zona aceasta s-ar face mai mult, dacă primarii, şefii de posturi de Poliţie ar fi mai implicaţi în acest fenomen, astfel încât, numărul de telefoane la 112 să nu fie atât de mare pentru rural", a explicat Viorel Mortu. Condruz a explicat că deja a demarat o campanie de prevenire care se va desfăşura atât în mediul urban cât şi în cel rural, împotriva infracţiunii de tipul "metoda accidentul" şi nu numai. De altfel, comandantul a subliniat că important este ca la eforturile IPJ Brăila să se alăture Jandarmeria şi Poliţia Locală.

Planuri pentru camere video în comune

Mergând pe aceeaşi linie, Viorel Mortu a făcut public faptul că în prezent lucrează la un proiect împreună cu IPJ Brăila care vizează montarea de camere de supraveghere video în mai multe comune din judeţul nostru. "O să vă cerem votul peste o şedinţă, poate două. Mai durează până când fixăm cu exactitate locurile.(...) Măcar în 10 comune să montăm camere până în iunie şi după aceea în partea a doua a anului viitor încă 10", a încheiat Mortu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro