Mergi la conţinutul principal

Preşedintele CJ vrea să pună la bătaie bani pentru microbuze şcolare noi

• preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a vorbit, recent, despre proiectele primarilor din judeţ care vor mai primi cofinanţare în 2020 • acesta a precizat că prioritare vor fi reabilitările unităţilor de învăţământ şi grupurile sanitare ale acestora şi abia apoi se vor accepta alte proiecte • de asemenea, a punctat că vrea să propună primarilor să achiziţioneze microbuze şcolare noi pentru transportul elevilor, în parteneriat cu CJ Brăila

 

Şeful Consiliului Judeţean Brăila Francisk Chiriac a ieşit, “la rampă” pentru a prezenta câteva dintre regulile după care instituţia pe care o conduce va mai acorda cofinanţări la proiectele propuse de primarii din judeţ în 2020. Acesta a afirmat că până acum a acceptat orice fel de propunere, indiferent de culoarea politică a primarilor, lăsând la latitudinea consiliilor locale oportunitatea investiţiilor. Chiriac a dorit să sublinieze că are de gând să prezinte pe propria pagină de Facebook liste cu toate proiectele pe care CJ Brăila le-a sprijinit financiar în mandatul său. Revenind la regulile cofinanţărilor începând cu 2020, Chiriac a afirmat că deja a creionat o strategie şi că are de gând să le impună primarilor să ţină cont de anumite priorităţi. Mai exact, reabilitarea şcolilor şi grădiniţelor, dar mai ales a grupurilor sanitare ale acestora. Abia după aceea, susţine Chiriac, CJ Brăila va mai accepta alte proiecte pe care să le cofinanţeze alături de Primării.

 

Promisiuni de microbuze noi pentru elevii din judeţ

 

Preşedintele CJ Brăila a mai lansat o propunere interesantă pentru primarii din judeţul nostru. Acesta a afirmat că dacă vor exista suficiente fonduri în buget, are de gând să sprijine iniţiativele primarilor de a achiziţiona microbuze şcolare noi, care să deservească elevii din judeţ şi să le asigure transportul în condiţii decente.

“Se poate pentru la anul - dar să vedem dacă o să avem sumele necesare -, să dăm posibilitatea primăriilor, pentru că văd că au ceva probleme cu microbuzele şcolare de transport între localităţi, de a cumpăra astfel de microbuze de 17 - 18 locuri. Asta pentru transportul în condiţii normale sau să le spunem decente, a elevilor dintr-o locaţie în cealaltă. Pentru fiecare Unitate Administrativ Teritorială, în funcţie de costuri. Nu ştiu cât poate costa un astfel de microbuz. Poate costa 20.000 - 50.000 euro. Dacă punem noi 50% şi pune şi Primăria 50% atunci se poate cumpăra un astfel de microbuz. Îl autorizează, îl acreditează şi pot transporta elevii. Pentru că microbuzele date de Ministerul Educaţiei, deja au un număr de kilometri şi sunt învechite. Unele nu mai corespund din punct de vedere tehnic. Atunci putem să luăm o astfel de hotărâre şi în plenul Consiliului Judeţean pentru a ajuta UAT-urile, mai ales pe partea de educaţie - învăţământ, dar şi siguranţă a elevilor”, a conchis Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro