Preşedintele CJ Brăila nu mai vrea să cazeze copii abandonaţi în spitalele brăilene | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Preşedintele CJ Brăila nu mai vrea să cazeze copii abandonaţi în spitalele brăilene

Consilierii judeţeni au analizat la ultima şedinţă ordinară raportul privitor la situaţia copiilor părăsiţi în unităţile sanitare din judeţul nostru. Conform documentului întocmit de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, situaţia copiilor abandonaţi în anul 2011 în instituţiile amintite arată că în Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Brăila numărul total de copii părăsiţi a fost de 7, din care 2 au fost ulterior integraţi în familia naturală, 4 au fost daţi în grija asistenţilor maternali profesionişti, iar un altul transferat la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Nici situaţia din secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila nu arată mai bine. Numărul total de copii abandonaţi a fost de 23 - 6 cazuri fiind din 2010 şi 17 înregistrate anul trecut. De asemenea, un copil a fost abandonat la secţia de pediatrie a Spitalului de Psihiatrie, cazul fiind în curs de instrumentare. După prezentarea raportului amintit mai sus, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a ţinut să precizeze că aceste cazuri sunt costisitoare şi nu ar trebui gestionate de spitalele brăilene. "Trebuie să uităm că spitalele publice vor mai continua cantonarea unor astfel de cazuri pentru că ele sunt costisitoare, cheltuie o grămadă de bani. Deja m-am aplecat asupra lor, spitalul face prestări de servicii pentru care trebuie să încaseze bani, pentru că trebuie să crească salarii, să aibă medicamente, alimente şi aşa mai departe. Nu poate să ţină la infinit zeci de copiii pe cheltuiala lui, pentru că nu are niciun motiv. Aşa cum nu va mai face servicii către pacienţi care nu sunt plătite de casă. 22cjbr1 Gheorghe Bunea Stancu s-a supărat pe copiii din spitale Trebuie să înţelegeţi că asta este abordarea, nu avem ce face. Nu facem astfel de lucruri - facem ce fac majoritatea spitalelor din România - trăim de azi pe mâine. Noi pe Sănătate suntem echilibraţi şi e păcat să dezechilibrăm acest sistem - nu neapărat cu 5 - 7 copii -, dar vorbim de principii şi trebuie să respectăm principiile", le-a spus Stancu colegilor săi.

"Partea de asistenţă socială trebuie să aibă în bugete astfel de susţineri"

Mergând pe aceeaşi linie, preşedintele Consiliului Judeţean a amintit ce planuri are pregătite pentru fostul spital din Dudeşti. "Vă spuneam de partea de asistenţă socială a administraţiilor, care trebuie să aibă în bugete astfel de susţineri. În acest sens, m-am gândit vizavi de fostul spital de la Dudeşti, să îi dăm o destinaţie. Astăzi, spital adevărat sau unul care corespunde cât de cât cerinţelor şi are ce-i trebuie este Spitalul Judeţean. Restul, dacă vorbim de Făurei, de exemplu, putem să îi spunem că e spital, dar nu este. Şi acolo sunt nişte probleme, am avut discuţii - se ceartă între ei consilierii şi se pierd nişte bani şi iar nu e în regulă nici acolo. Dar Dudeştiul este o zonă pentru care am putea să ne gândim", a mai spus Stancu. "Poate facem o delegaţie alături de comisia de sănătate, sunt multe clădiri acolo şi se poate face un centru medical multifuncţional. Poate ne gândim la un centru de bătrâni, poate să fie şi mixt, că sunt mai multe corpuri. De acum încolo trebuie să ne gândim şi la astfel de zone, fie pe un ONG, fie pe CEC, găsim ceva, dar trebuie făcut ceva cu clădirea aia", a explicat sursa citată. Şeful CJ Brăila a ţinut să specifice că ideea sugerată ar putea fi pusă în aplicare anul viitor, cu condiţia să se găsească o modalitate de acoperire a costurilor pentru înfiinţarea centrului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro