Mergi la conţinutul principal

Preşedintele CJ, acuzat că a încercat să blocheze Campionatul Naţional de dirt track

Situaţie jenantă pentru iubitorii sportului cu motor. Antrenori, arbitri, sportivi şi spectatori, deopotrivă, au aşteptat ore întregi, sâmbătă, în faţa Stadionului Municipal, accesul lor în arenă fiind blocat de paznici.

Programată a se derula pe pista stadionului Municipal pe data de 12 septembrie, etapa a treia a Campionatului Naţional individual de dirt track a fost la un pas de a nu mai avea loc deoarece, conform declaraţiilor date de oficialii federaţiei de specialitate de la Bucureşti, preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a dat ordin ca nimeni să nu intre în incinta stadionului.

Planificată în calendarul competiţional intern, cu o săptămână înaintea Cupei MACEC, o competiţie Central Europeană pe care în ultimii doi ani a câştigat-o brăileanul Alexandru Toma, etapa a treia trebuia să înceapă la ora 15.30, însă, pentru ca la ora fixată să demareze prima manşă, organizatorii s-au prezentat la stadion în jurul orei 13.00, pentru a face toate preparativele necesare, numai că - stupoare! - ambele porţi erau ferecate.

Rugăminţile şefilor de la Bucureşti de a fi lăsaţi să-şi deruleze competiţia nu au avut sorţi de izbândă în faţa celor desemnaţi să păzească stadionul.

Din acel moment liniile telefonice s-au incins, pentru că atât vicepreşedintele Federaţiei Române de dirt track, Gheorghe Voiculescu, cât şi ceilalţi oficiali au început să sune care încotro, pe la mai marii de la Brăila şi de la Bucureşti pentru a răsturna situaţia.

În acest răstimp, organizatorii dar şi sportivii au dat o serie de declaraţii prin care acuzau lipsa de fair play a conducătorilor oraşului Brăila.
"Avem probleme mari: se pare că cineva din oraş nu agreează motociclismul. Am sosit la ora 13.00 în faţa stadionului, dar ni s-a spus că preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a dat ordin să nu fim lăsaţi să intrăm. Aşa au spus oamenii care păzesc baza sportivă. Această etapă este una pregătitoare înaintea etapei de cupă MACEC, iar noi suntem puşi acum în situaţia de a face nenumărate demersuri pentru a răsturna situaţia aceasta şi a le oferi componenţilor lotului naţional posibilitatea de a face o repetiţie înaintea confruntării cu sportivi din alte şase ţări. S-a ajuns cu intervenţiile până la Mircea Geoană am înţeles şi asta în condiţiile în care pista pe care trebuie să concurăm este a CSM-ului. Ea a fost construită în anul 1972 de Consiliul Naţional pentru Educaţie Fizică şi Sport în colaborare cu Federaţia Română de Motociclism, iar doi ani mai târziu s-a înfiinţat secţia de dirt track la Brăila. Nu avem acces pe o suprafaţă de concurs care, în fond, ne aparţine", a declarat Gheorghe Voiculescu.

Preşedintele clubului CSAT Bucureşti, Petre Iancu, a continuat cu acuzele: "Noi avem un sportiv legitimat, Adrian Gheorghe, care locuieşte în Suedia şi, pentru a putea veni la concursuri să reprezinte clubul şi România, face eforturi financiare deosebite. De multe ori el s-a plâns că atunci când se pregăteşte la Brăila cu ceilalţi sportivi de la lot sunt catalogaţi de preşedintele CJ drept golani, vagabonzi sau beţivi. Părerea mea este că ei sunt sportivii care reprezintă la nivel înalt România şi nu sunt nişte derbedei".

La fel de vehemenţi în acuzaţii au fost alergătorul Adrian Gheorghe care a venit din Suedia pentru a concura, cât şi arbitra internaţională Jurian Zoe, care spunea că a rămas mută de uimire când a văzut porţile stadionului Municipal ferecate - "Nicăieri în Europa pe unde am arbitrat nu mi s-a întâmplat aşa ceva. Peste o săptămână, la Brăila vor concura în Cupa MACEC sportivi din şapte ţări, iar noi, acum, suntem în imposibilitatea de a derula o etapă de Campionat Naţional. Cele două salvări pentru care am achitat suma de 22 milioane lei vechi sunt prezente, publicul brăilean este prezent în număr mare, dar noi aşteptăm ca această situaţie penibilă în care am fost puşi să ia sfârşit", ne-a declarat Jurian Zoe, în faţa Stadionului Municipal.

După numeroase discuţii telefonice cu figuri proeminente ale lumii politice, la ora 15.10 delegaţiile celor două cluburi au fost lăsate să intre în incinta stadionului şi să înceapă competiţia.

Contactat telefonic, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a arătat deranjat de faptul că a fost sunat de ziarişti în week-end şi a precizat că nu are nimic de declarat: "Deci, nu înţeleg de ce mă sunaţi pe mine sâmbăta - duminica... Sunaţi-mă în timpul programului, la birou. Am consilieri, am purtător de cuvânt... Nu mă mai deranjaţi de acuma sâmbătă şi duminica..", s-a răţoit la jurnalişti preşedintele CJ, refuzând să explice motivele care au stat la baza tentativei de blocare a Campionatului Naţional individual de dirt-track.

Bulgarul Milen Manev rămâne lider în clasament şi după penultima etapă

Etapa a treia a Campionatului Naţional de dirt track a fost una spectaculoasă, iar cei peste 1000 de spectatori au plecat de la stadion cu speranţa că favoriţii sunt în formă şi pot ataca podiumul ediţiei 2009 a Cupei MACEC.

Primii care au intrat în scenă au fost juniorii, iar duelul dintre Adrian Gheorghe şi Florin Barabaşu a fost tranşat de reprezentantul clubului CSAT, care de altfel, cu 16 puncte, conduce şi în clasamentul general provizoriu. Cu 5 puncte acumulate în această etapă şi cu 13 per total, reprezentanul CSM-ului se află pe poziţia secundă în clasament.

În concursul seniorilor Manev l-a învins în manşa directă pe Toma, dar a fost bătut apoi de Andrei Gheorghe. Toma şi-a luat revanşa asupra campionului de juniori, astfel că după 12 manşe, cei trei alergători menţionaţi au acumulat câte 7 puncte.

După penultima etapă, bulgarul Milen Manev are 21 de puncte şi îşi păstrează poziţia de lider, pe locul al doilea se află Alexandru Toma şi Adrian Gheorghe cu câte 19 puncte, în timp ce poziţia a treia îi aparţine lui Fănică Popa cu 17 puncte.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro