Mergi la conţinutul principal

Preşedintele PER cere eliminarea lui Păun din CLM

Problema rămânerii în continuare a ex-PUER-istului Dan Păun în cadrul Consiliului Local Municipal, în condiţiile în care a migrat în PLR, pare să se complice zilnic. Poziţia acestuia a atras recent atenţia liderului Partidului Ecologist Român, Dănuţ Pop, care susţine că deşi consilierul brăilean îşi pierduse sprijinul politic cu mai mult timp în urmă, intrarea sa în noul partid al lui Tăriceanu reprezintă fără îndoială, finalul rămânerii sale în Consiliu. Concret, liderul PER a emis săptămâna aceasta o adresă către Primăria Brăila prin care cere în mod expres ca Dan Păun să fie eliberat din poziţia de consilier. "A fost comasare prin absorbţie. Am absorbit PUER-ul şi ei automat sunt consilieri PER. Eu ieri (n.r. joi) am cerut Consiliului Local înlocuirea lui Păun fiindcă el s-a înscris într-un alt partid şi automat îşi pierde calitatea de membru şi de consilier", a declarat Pop, contactat de redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei". Acesta susţine că în urmă cu aproximativ trei luni de zile partidul ar mai fi trimis la Brăila o altă adresă prin care anunţa retragerea sprijinului politic faţă de Păun, însă fără să fi primit vreun rezultat.
"A fost trimisă o adresă, nu ştiu ce s-a întâmplat cu ea. Ieri (n.r. - joi) am făcut o nouă adresă, a fost înregistrată la Primăria Brăila. Prima adresă a fost trimisă acum vreo trei luni, ceva de genul ăsta. Nu pot să vă spun exact pentru că nu m-am ocup eu personal. Dar de asta de ieri (n.r. joi) m-am ocupat personal. Oricum, acum m-am dus pe altă solicitare. Adică automat nu mai este la noi, din moment ce a intrat în alt partid şi este vicepreşedinte al PLR. Dacă nu ţine cont domnul primar, o să îl dau în judecată, fiindcă este obligat. Nu poate să încalce o lege. Legea spune clar: în momentul în care te-ai înscris într-un alt partid, nu mai eşti în celălalt. S-a terminat! Iar el oricum a făcut uz de fals dacă e să o iau aşa, fiindcă nu poţi să semnezi în două locuri, adică şi la noul partid şi în Consiliul Local", a mai completat liderul PER. Totodată, acesta şi-a exprimat speranţa că primarul Aurel Simionescu va înţelege situaţia şi că nu va fi nevoie să se ajungă în instanţă. "Aici i se aduce doar la cunoştinţă că nu mai este. Nici nu trebuie votată în consiliu. Bun, că l-am exclus mai demult, asta e partea a doua, dar în momentul în care a semnat în altă parte îşi pierde calitatea automat, conform legii. (...) Dânsul a denigrat partidul în continuu, din 2012, de când s-a făcut fuziunea. El era membru PER, dar a fost puţin cam slabă organizaţia de acolo şi nu au luat măsuri împotriva lui când a trebuit", a conchis Pop.

Simionescu: "Domnul Păun are dreptul său de a-şi expune punctul de vedere în legătură cu treaba asta"

Contactat de redactorii noştri, primarul Aurel Simionescu a confirmat primirea documentului ce îl vizează pe Dan Păun. Chiar şi aşa, edilul şef a evitat să se pronunţe în mod clar în privinţa paşilor pe care îi va face, ca urmare a intervenţiei ecologiştilor. "Ieri (n.r. joi) am primit o adresă din partea dumnealui, referitoare numai la domnul Păun, nu şi la domnul Creţu. Ne spune acolo ceea ce am auzit după aceea şi eu. Că nu am ştiut că au fuzionat, că el de prin martie a fost exclus din PER... Trebuia de atunci să ştim când a fost exclus, dar ei au fuzionat de prin 2012. Deci lucrurile sunt mai din spate şi probabil că acum s-au agitat, s-au iritat pe motivul plecării lui la Partidul Liberal Reformator", a declarat Simionescu. Întrebat dacă nu vor fi probleme la CLM Brăila în condiţiile în care Păun a votat proiecte de hotărâre în condiţiile în care nu mai erau membru al partidului pe a cărei listă a intrat în miniparlamentul local, edilul şef a evitat să intre în amănunte. "Nu, deci ieri (n.r. joi) a venit hârtia respectivă, i-am dat-o domnului secretar, dânsul trebuie să îi aducă la cunoştinţă domnului Păun. Domnul Păun are dreptul său de a-şi expune punctul de vedere în legătură cu treaba asta. Şi după aceea o să vedem care este parcursul pentru că dacă mă uit ce s-a întâmplat la Consiliul Judeţean - începe o discuţie din aceasta despre contestarea deciziei respective. Dar e o procedură pe care o vom vedea. Deocamdată, repet, ieri (n.r. joi) a venit această hârtie, chiar m-am uitat că a fost plecată de la dumnealor pe data de 27 august, de la PER şi pe 28 august a ajuns la mine. Eu am dat-o către domnul secretar cu înscrisul respectiv şi trebuie să urmeze procedura legală, normală. Dar, repet, hârtia este numai pentru domnul Păun", a mai completat acesta.
Cât despre adresa trimisă de către PER în urmă cu câteva luni privind retragerea sprijinului politic al lui Dan Păun, Simionescu a ţinut să specifice că nu a primit un astfel de document.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro