Mergi la conţinutul principal

Preşedinta Judecătoriei Făurei va afla pedeapsa finală la toamnă

Condamnată la 2 ani închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită, preşedinta Judecătoriei Făurei,
Aurica Budescu, a formulat apel în cauză. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), iar termenul de judecată a fost stabilit pentru 24 septembrie. Judecătoarea nu este însă singura nemulţumită de sentinţă, apelant în cauză fiind şi Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi. Rămâne de văzut care va fi decizia instanţei superioare.
În ziua de 16 martie, judecătoarea de 61 de ani a primit, la Curtea de Apel Galaţi, 2 ani închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. După aproape patru luni de arest, fosta preşedintă a Judecătoriei Făurei a fost pusă în libertate.
Reamintim că la numai o zi după ce obţinuse aviz favorabil din partea CSM pentru a se pensiona (începând cu la 1 ianuarie 2015), în ziua de 28 noiembrie 2014, Aurica Budescu, preşedinta Judecătoriei Făurei, a fost surprinsă luând mită suma de 1.000 de euro de la o denunţătoare. Dacă sentinţa de condamnare rămâne definitivă, fosta preşedintă a Judecătoriei Făurei ar putea pierde nu numai funcţia pe care a deţinut-o, ci şi pensia de judecător.
În decembrie 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Aurica Budescu. În sarcina acesteia, arată procurorii, s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită. După cum se arată în comunicatul DNA, procurorii au reţinut faptul că la începutul lunii noiembrie 2014, inculpata Aurica Budescu, în calitate de preşedinte al Judecătoriei Făurei şi, implicit, de judecător, având repartizat spre soluţionare un dosar, a pretins de la un martor denunţător o sumă de bani, în legătură cu soluţionarea favorabilă a dosarului. "Această persoană avea calitatea de petent contestatar al unui proces - verbal de sancţionare contravenţională, întocmit de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila. Ulterior, pe 28 noiembrie 2014, în legătură cu acelaşi dosar care, între timp, fusese soluţionat prin înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale, în cuantum de 20.000 lei, cu sancţiunea avertismentului, inculpata a primit de la martorul denunţător suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", au stabilit procurorii anticorupţie. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Galaţi, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză. Pe 29 noiembrie, judecătoarea a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.
Pe 10 decembrie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat publicităţii un comunicat prin care informa că a hotărât suspendarea Auricăi Budescu din funcţia de judecător şi de preşedinte delegat al Judecătoriei Făurei. Flagrantul pentru depistarea judecătoarei a fost organizat în zona Gării CFR Buzău.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro