Mergi la conţinutul principal

Preşedinta Judecătoriei Făurei, în faţa instanţei

Acuzată că a încasat mită de 1.000 de euro pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar, preşedinta Judecătoriei Făurei a fost trimisă în faţa instanţei. Ieri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei Budescu Aurica. În sarcina acesteia, arată procurorii, s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită.
După cum se arată în comunicatul DNA, procurorii au reţinut faptul că la începutul lunii noiembrie 2014, inculpata Budescu Aurica, în calitate de preşedinte al Judecătoriei Făurei şi, implicit, de judecător, având repartizat spre soluţionare un dosar, a pretins de la un martor denunţător o sumă de bani, în legătură cu soluţionarea favorabilă a dosarului.
"Această persoană avea calitatea de petent contestatar al unui proces - verbal de sancţionare contravenţională, întocmit de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila. Ulterior, la data de 28 noiembrie 2014, în legătură cu acelaşi dosar, care între timp fusese soluţionat prin înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale în cuantum de 20.000 lei cu sancţiunea avertismentului, inculpata a primit de la martorul denunţător suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", au stabilit procurorii anticorupţie.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Galaţi, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.
În data de 29 noiembrie, judecătoarea de 61 de ani a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, măsura fiind dispusă de Curtea de Apel Galaţi. Eforturile judecătoarei de a scăpa de arest au fost zadarnice. Pe data de 11 decembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul CA Galaţi a respins ca nefondată cererea formulată de inculpata Aurica Budescu de înlocuire a arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Pe 3 decembrie, judecătoarei îi fusese respinsă o cerere asemănătoare formulată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aurica Budescu solicitase atunci înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură preventivă, mai blândă, prevăzută de noul Cod Penal. Pe 10 decembrie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat publicităţii un comunicat prin care informa că a hotărât suspendarea Auricăi Budescu din funcţia de judecător şi de preşedinte delegat al Judecătoriei Făurei.
Flagrantul pentru depistarea judecătoarei a fost organizat în zona Gării CFR Buzău. Aurica Budescu tocmai coborâse din tren şi s-a întâlnit cu denunţătoarea, care este patroana unei societăţi comerciale din oraşul Tecuci, cu filială în comuna Jirlău, localitate aflată în raza de competenţă a Judecătoriei Făurei. În ziua flagrantului, judecătoarea îi trimisese SMS-uri patroanei, stabilind să se întâlnească la Buzău. Pe 28 noiembrie, Aurica Budescu a urcat în maşina patroanei care o aştepta la gară, iar aceasta i-a înmânat plicul cu bani. Imediat, au intervenit procurorul DNA şi poliţiştii.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro