Praf ca în Sahara, în ”zona zero” a Brăilei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Praf ca în Sahara, în ”zona zero” a Brăilei

• s-a întâmplat, zilele trecute, în Piața Independenței, unde muncitorilor care lucrează la reabilitarea Palatului Administrativ nu le-a păsat câtuși de puțin de normele de reducere a poluării

 

 

 

Am fi putut intitula articolul de faţă “Noi muncim, nu gândim”.  Şi iată de ce: zilele trecute, din pasajul aflat sub Palatul Administrativ (cândva numit Casa Albă) ieşea un “fum” gros care a acoperit toată zona: intrarea în Prefectură, spaţiile verzi, autoturismele şi băncile, până spre Calea Călăraşilor. Contrariaţi, trecătorii credeau că este vorba de un incendiu. Nicidecum. Era praful rezultat de pe şantierul în lucru de la etajele superioare, de unde se descărca moloz, pe un tub articulat, care, neavând nici o protecţie (plasă deasă, polietilenă etc) răspândea norul des de praf, poluând totul în jur.

A doua zi, potrivit proverbului “mintea românului, cea de pe urmă”, situaţia s-a remediat parţial, prin oblojirea tubului, doar la capătul aflat în bena autovehiculului.

De fapt, nu este prima dată când se întâmplă astfel lucruri. Anul acesta, când s-a procedat la reabilitarea platoului din faţa scenei de la Esplanadă, decopertarea stratului de beton a însemnat şi un uriaş nor de praf care a acoperit vegetaţia, băncile şi locul de joacă pentru copii. 

Iar dacă ne întoarcem și mai mult în timp, în anii '90, erau mereu probleme şi sesizări din cauza prafului de minereu de fier rezultat la descărcarea din barje (pentru Sidex), cu ajutorul graiferelor de la cele 14 macarale de pe cheiul Dunării. Pulberea microscopică ajunsese să acopere pădurea Bâsca de pe malul de vizavi de municipiu, şi chiar să intre în clădirile din apropiere. Soluţia impusă de Inspectoratul de Protecţia Mediului Brăila a constat, la vremea respectivă, în montarea unei pânze umede, ca un paravan, până la înălţimea de 10 – 12 metri, problema fiind astfel rezolvată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro