Povestea „primului şi celui mai mare Rege al românilor" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Povestea „primului şi celui mai mare Rege al românilor"

Povestea lui Carol I este una din cele mai frumoase poveşti adevărate din istoria noastră, a afirmat sâmbătă istoricul Adrian Cioroianu, la lansarea volumului „Carol I. Primul şi cel mai mare Rege al românilor", prezentat la standul Editurii Curtea Veche din cadrul Târgului Gaudeamus.
„Povestea lui Carol I, din punctul meu de vedere, este una din cele mai frumoase poveşti adevărate din istoria noastră. Un rege care a venit într-o ţară pe care nimeni n-o băga în seamă şi care, practic, nu exista ca ţară independentă şi atunci când a plecat era un regat pentru a cărui alianţă se băteau multe din marile puteri ale vremii. Asta graţie talentului reformator şi modernizator al acestui rege încăpăţânat, scump la vorbă, unii spuneau şi zgârcit, dar care, iată, a făcut atât de mult pentru ţară", a declarat pentru Agerpres Adrian Cioroianu.
El a anunţat că, următorul volum, care urmează să apară în prima parte a anului 2016 va fi, cel mai probabil, dedicat uneia din cele mai puţin cunoscute personaje din Familia Regală, Regina Elena, soţia lui Carol al II-lea, mama Regelui Mihai.
„Carol I. Primul şi cel mai mare Rege al românilor" este cel de al doilea volum din seria „Regii şi Reginele noastre", coordonată de Adrian Cioroianu, care îşi propune să prezinte tinerilor cititori istoria pe înţelesul lor.
În paginile cărţii scrise de Andrei Radu şi Adrian Cioroianu, cu ilustraţii de Alexandra Măzgăreanu, tinerii cititori pot urmări traseul suveranului, din vremea în care era un tânăr principe căruia i se propune tronul Principatelor Române, după abdicarea forţată a lui Alexandru Ioan Cuza, până în cei din urmă ani ai domniei sale, înainte de Marele Război.
Potrivit editurii, evocarea momentelor istorice cruciale pentru soarta naţiunii române este dublată de un subtil tablou psihologic al regelui, zugrăvit în culori vii, în care se împletesc rigoarea şi seriozitatea germană cu dragostea nedisimulată pentru ţara care l-a ales să o conducă.
La Târgul de Carte Gaudeamus, încheiat ieri la Bucureşti, au fost lansate de altfel mai multe volume, între care romanul „Solenoid", al lui Mircea Cărtărescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro