Mergi la conţinutul principal

Povestea „Luceafărului”, la Muzeul Brăilei

• expoziţie, prezentare de carte, conferinţă, festivitate de premiere pentru concursul naţional de creaţie literară „Mihai Eminescu”- un evantai de evenimente ce vor avea loc luni, 16 ianuarie, la Muzeul de Istorie, cu prilejul aniversării Poetului naţional

 

Luni, 16 ianuarie 2017, Muzeul Brăilei „Carol I” organizează o serie de manifestări dedicate poetului naţional Mihai Eminescu. De la ora 10.00, la Casa Memorială „D. P. Perpessicius” situată pe str. Cetăţii nr. 70, va avea loc vernisajul expoziţiei Luceferi ce răsar…eveniment  organizat de secţia „Memoriale” şi prezentat de Elena Ilie.

De la ora 11.00, la sediul Muzeului Brăilei „Carol I”  din Piaţa Traian nr. 3 va avea loc vernisajul expoziţiei Povestea „Luceafărului”, moment organizat de  Muzeul Literaturii Române Iaşi şi prezentat de Anca Maria Buzea, urmat de o   prezentare de carte: Mihai Eminescu, Despre limbă, cultură, teatru, ediţie de Dumitru Irimia, apărută la Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi  şi  prezentată de Zamfir Bălan.

Manifestarea dedicată aniversării Poetului naţional va continua cu o  conferinţă prezentată de Valentin Coşereanu: Odiseea manuscriselor eminesciene şi cu festivitatea de premiere a elevilor participanţi la Concursul Naţional de Creaţie Literară şi Reviste şcolare „Mihai Eminescu” Brăila - ediţia a XX-a, organizat de Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Brăila, în prezentarea  Evelinei Dumitraşcu.

Moderatorul evenimentelor va fi Ionel Cândea, directorul instituţiei gazdă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro