• sâmbătă, 8 iunie, de la ora 18.00, la Sala “Bujor Macrin” se joacă piesa DOI PE UN BALANSOAR, de William Gibson, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, iar duminică, 9 iunie, de la ora 19.00, la Sala “Avantgarde”, VIAŢA NU TE ÎNTREABĂ NICIODATĂ NIMIC! - One Women Show, în interpretarea actriţei Wanessa Radu, acompaniată la pian de compozitorul Cornel Cristei
Sâmbătă, 8 iunie, de la ora 18.00, la Sala “Bujor Macrin” se joacă piesa DOI PE UN BALANSOAR, de William Gibson, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză.
O poveste de iubire, o complicată relaţie de dragoste dintre un avocat şi o dansatoare, într-un New York imposibil.
Duminică 9 iunie, de la ora 19.00, la Sala “Avantgarde” se joacă piesa VIAŢA NU TE ÎNTREABĂ NICIODATĂ NIMIC! -One Women Show, în interpretarea actriţei Wanessa Radu, acompaniată la pian de compozitorul Cornel Cristei, regia Anca Cismaru, dramaturgia şi ilustraţia muzicală - Lucian Sabados, scenografia - Carmen Rus şi Mariana Bogdan.
În deschidere, ACTRIŢA , interpretată de Wanessa Radu, ne pofteşte în “apartamentul” său .”Aliaţii” săi pe parcursul spectacolului, cei prin care şi cu care va dialoga, sunt câteva personaje feminine din repertoriul clasic al teatrului: “Anca” din “Năpasta” lui I.L. Caragiale , “Nina Zarecinaia” (Pescăruşul) şi “Sonia” (Unchiul Vania) ambele din creaţia marelui A.P. Cehov, “Nora” din “Casa Păpuşilor” de Ibsen şi câteva ipostaze mai moderne, din repertoriul unor voci celebre: Edith Piaf şi Maria Tănase.
“Bine aţi venit la mine acasă. Sper să fie o seară specială şi pentru dumneavoastră. Mă gândesc de ceva timp la un spectacol care să încerce să răspundă la o temă care ne priveşte pe toţi deopotrivă. Formularea pare simplă: Viaţa nu te întreabă niciodată nimic!, de aceea v-am invitat în această seară să încercăm să ne răspundem cu armele teatrului la marile întrebări ale vieţii.
Cine sunt? De unde vin? Încotro mă îndrept? Întrebări pe care ni le-am pus, fiecare din noi, în diverse etape de viaţă! Pentru un actor, personajele jucate dar şi cele visate fac parte din existenţa sa! Ele, personajele şi poveştile lor, inventate şi scrise de un autor, există pentru că… fiecare om este o poveste, un personaj de poveste şi un spectacol de poveste! Poveşti, poveşti, poveşti!…”
“Sunt o actriţă adevarată: joc cu plăcere, cu entuziasm. Scena mă îmbată şi simt că sunt frumoasă. Şi acum, de când sunt aici, am mers mult pe jos şi tot umblând, m-am gândit şi am simţit cum cu fiecare zi ce trece cresc puterile sufletului meu. Acum ştiu, înţeleg, Kostea, că în ceea ce facem noi, ori că am juca pe scenă, ori că am scrie, principalul nu e Gloria, nu e strălucirea, nu e ceea ce visam eu, ci puterea noastră de a îndura, să ştii să-ţi porţi crucea şi să-ţi păstrezi credinţa. Eu cred şi sufăr mai puţin. Şi atunci când mă gândesc la chemarea mea, nu mă mai tem de viaţă” - “Pescăruşul” de A.P.Cehov.