Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Posturile de inspectori scolari nu prea au cautare

In urma cu citeva zile s-a terminat perioada de inscrieri pentru posturile de inspectori scolari scoase la concurs. Pentru cele 24 de domenii scoase la concurs, care au o jumatate de norma sau o norma intreaga, s-au inscris numai 26 de persoane. Pentru unele posturi s-a inscris numai cite o persoana, iar pentru altele s-au inscris cite doua sau trei. Exista insa si situatii cind pentru un post nu s-a inscris nimeni.
Pentru unele posturi s-au inscris actualii inspectori numiti cu delegatie. La Management scolar si evaluare institutionala s-a inscris Victoria Negulescu, la Managementul resurselor umane este inscrisa Aristica Balaban, la Perfectionare si formare continua este Georgela Taranu, iar la Minoritati nationale si Consilier de imagine s-a inscris Maria Stefan. La Limbile moderne este inscrisa profesoara Mirela Dumitru, la Fizica este Mihai Dafinei, la Arte Dorin Sipos, la Invatamint profesional si tehnic este Daniela Turcu, iar la Informatica este Gina Stanciu. La Invatamintul primar pentru cele doua norme s-au inscris actualul inspector, Ion Marin, si institutoarea de la Liceul cu Program Sportiv Ecaterina Bonciu. Cite un singur candidat pe loc, dar altul decit actualul inspector, mai intilnim si la Invatamint prescolar - candideaza educatoarea Paula Stergarel de la Gradinita nr. 47, Limba si literatura romana - Ana Maria Zlavog de la Grupul Scolar "Sebastian", Educatie fizica - Denisia Dediu de la Grupul Scolar "Panait Istrati" si la Activitate educativa formala si informala - prof. Viorica Tanase de la Grupul Scolar "Constantin Brancusi".

Batalie pe biologie

La alte discipline sint mai multi candidati pentru un post. Pentru Integrare europeana si programe comunitare s-au inscris actualul inspector, Madalina Vlad, si profesorul de limba engleza Romeo Mocanu de la Grupul Scolar "Nenitescu". Si pentru Matematica sint doi candidati, actualul inspector, prof. Mihaela Giurca si prof. Valentin Damian de la Liceul de Arta. La Geografie-Istorie s-au inscris tot doi candidati, actualul inspector, prof. Steluta Dan si prof. Catalin Canciu de la Liceul de Arta. Tot doi candidati pentru un post mai sint si la Alternative educationale, invatamint particular, prof. Daniel Kitu, actualul inspector, si prof. Aurelia Stroe de la Liceul Economic "P.S. Aurelian". Singura disciplina pentru care s-au inscris trei candidati este biologia: prof. Cristian Gurzu - actualul inspector, prof. Mimi Iosif de la Colegiul "Murgoci" si prof. Camelia Costea de la Scoala "Al.I. Cuza".

Posturi fara cautare: chimie, religie, invatamint special si invatamint pentru rromi

Sint si posturi pentru care nu s-a inscris nimeni. La chimie, postul este acum ocupat de prof. Daniel Panturu, dar nu s-a inscris nimeni, la Religie este deocamdata inspector preotul Florin Grecu, la Invatamint special, centre logopedice si discipline socio-umane este inspector Daniel Kitu, dar acum nu s-a inscris nimeni, si tot fara candidati a ramas si postul de la Invatamintul pentru rromi unde este acum inspector Alexandru Graur.
Consilierul de imagine al Inspectoratului Scolar, prof. Maria Stefan, a spus ca motivul pentru care pe unele posturi chiar nu s-a inscris nimeni este duritatea concursului. "Desi pare foarte simplu, prezinti un CV, inveti niste legi pe care oricum trebuie sa le stii cit de cit pentru ca ele guverneaza sistemul in care lucrezi si alcatuiesti un proiect managerial pe care il prezinti, lucrurile nu stau chiar asa. La evaluarea CV trebuie sa obtii minim sapte puncte, iar daca nu ai o carte tiparita prin ISBN si nu ai coordonat vreun proiect Comenius pierzi 3 puncte. La perfectionare trebuie sa ai cel putin 100 de ore de cursuri, ceea ce nu este putin deloc, iar toate acestea trebuie dovedite cu documente. Cit despre inspectorii care ocupa acum posturile si nu s-au inscris, unii sint prea tineri si nu intrunesc conditiile de vechime, iar altii au mai putin de patru ani pina la pensie si nu mai au voie sa se inscrie, conform regulamentului", a explicat prof. Maria Stefan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii