Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Posturi de lector de limba romana la Universitati din China si Slovenia

Profesorii de limba romana cu gradul didactic I pot candida pentru ocuparea posturilor de lector la Universitatea din Beijing-China si Universitatea din Ljubljana-Slovenia, anunta Institutul Limbii Romane, din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii. In vederea participarii la concurs, candidatii trebuie sa indeplineasca anumite conditii. In primul rind, candidatii trebuie sa fie cetateni romani cu domiciliul stabil in Romania, sa fi absolvit facultatea de limba si literatura romana si sa fie cadre didactice in invatamintul preuniversitar acreditat, cu contract de munca pe perioada nelimitata. De asemenea, cei care doresc sa fie lectori la Universitatile din Beijing sau Ljubljana, trebuie sa aiba o experienta de minimum opt ani la catedra in specialitatea principala, sa aiba activitate didactica si stiintifica si sa cunoasca cel putin o limba de circulatie internationala.
In privinta dosarelor de concurs, acestea trebuie sa contina obligatoriu cerere de inscriere cu precizarea postului pentru care candideaza, fotocopie dupa diploma de absolvire a facultatii si curriculum vitae in limba romana si intr-o limba straina. La aceste documente candidatii vor atasa lista de lucrari publicate, copie dupa certificatul de obtinere a gradului I si un proiect in legatura cu activitatea pe care urmeaza sa o desfasoare, redactat in limba romana si intr-o limba de circulatie internationala. Pentru ca dosarul sa fie complet, acesta trebuie sa contina aprobarea inspectoratului scolar general si/sau a conducerii scolii unde lucreaza candidatul, cu mentiunea pastrarii locului de munca, precum si trei recomandari in limba romana si intr-o limba straina. Documentele indosariate intr-un plic pot fi depuse personal sau trimise prin posta la sediul Institutului Limbii Romane, Str. Spiru Haret nr. 12, Bucuresti, sector 1, cam. 89, pina la data de 13 martie 2007, data postei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii