Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Postliceal fara taxa la Grupul Scolar "Edmond Nicolau"

Din toamna acestui an, la Grupul Scolar "Edmond Nicolau", vor functiona doua clase de postliceala fara taxa, pentru domeniile textile-pielarie si constructii-montaj. Calificarile pe care le vor obtine absolventii dupa doi ani de studii vor fi creator proiectant imbracaminte si maistru mecanic masini si utilaje pentru constructii.
Directorul grupului scolar, prof. Teodora Ilie, a precizat ca aprobarile ministerului au fost date pentru ca scoala are toate dotarile necesare in instruirea specialistilor din aceste domenii. "Pentru domeniul textile-pielarie avem sase ateliere dotate cu 42 de masini de cusut, de tricotat si de calcat, avem cabinete de materii prime si materiale de specialitate, cabinet de desen tehnic. Dotari moderne avem si pentru celalalt domeniu, toate obtinute prin proiecte finantate cu fonduri europene. Pentru cursuri avem si o sala de prezentari multimedia", a explicat Teodora Ilie. Grupul Scolar "Edmond Nicolau" dispune si de cadre didactice de specialitate, aici existind o adevarata traditie pentru aceste doua domenii.
Inscrierile se fac in perioada 3 - 7 septembrie. Daca numarul de candidati va depasi numarul de locuri, se va da concurs de admitere. Pentru domeniul textile-pielarie proba de admitere va consta intr-un test grila cu elemente de matematica si de specialitate privitoare la domeniul materiilor prime textile. Pentru domeniul constructii-montaj testul grila se va da din disciplina "Organe de masini". Cunostintele verificate vor fi cele acumulate in timpul liceului. Pentru domeniul constructii-montaj, metodologia de admitere elaborata de Ministerul Educatiei prevede obligatia celor inscrisi de a dovedi ca au trei ani vechime in specialitate. Admiterea se va face in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute la testul grila, indiferent daca respectivii candidati au promovat sau nu bacalaureatul.




Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii