Mergi la conţinutul principal

Portal integrat dedicat IMM-urilor

Oamenii de afaceri braileni au la dispozitie primul portal integral dedicat IMM-urilor, www.business-entrepreneur.ro, un instrument guvernamental de mijlocire a relatiei institutii - mediu de afaceri si de sprijinire a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii in vederea utilizarii mecanismelor specifice economiei bazate pe cunoastere.
Portalul electronic a fost lansat, la Bucuresti, pe 25 septembrie, ieri fiind prezentat si la Braila, in cadrul unui workshop desfasurat la Sala de Conferinte a Hotelului Belvedere.

E-guvernare si e-business

Portalul este structurat pe doua componente dedicate: e-guvernare si e-business. Prima componenta intermediaza participarea IMM-urilor la actul de guvernare, prin intermediul unei sectiuni special dedicate, avind rolul de a permite accesul rapid al IMM la informatiile furnizate de catre institutiile publice de resort pe domenii de interes. Adica acte normative la nivel national si european aplicabile, politici si instrumente de sprijin pentru IMM, oportunitati de finantare etc. Aceeasi compenta intermediaza si schimbul de cunostinte si expertiza dintre institutiile publice si intreprinderile mici si mijlocii pe aceste domenii.
Componenta de e-business a portalului are rolul de a facilita crearea unei prezente on-line pentru IMM-uri, prin intermediul unei pagini web proprii in cadrul portalului, de a furniza utilizatorilor accesul la servicii de consultanta in afaceri, e-commerce, cataloage de produse, precum si de a permite intreprinderilor mici si mijlocii efectuarea de tranzactii comerciale on-line.
"In luna mai 2006, cind am inceput proiectul, ne-am pus problema sa dezvoltam un portal. Am incercat sa accesam interentul si am observat ca sint o multime de portaluri care au aceeasi tinta: IMM-urile romanesti. Facind o comparatie cu acestea, am descoperit trei diferente principale la www.business-entrepreneur.ro. Acest portal nu este institutional, ci se adreseaza IMM romanesti. Chiar daca a fost dezvoltat cu sprijinul a doua ministere, beneficiarul final este IMM-ul romanesc. Apoi, acest portal nu ofera doar informatii, ci si servicii. Nu in ultimul rind, acest portal este locul unde organizatiile principalilor actori ar trebui sa se intilneasca", a subliniat Plamen Petkov, expert e-business si e-governance, in cadrul work-shop-ului de prezentare a portalului.

Ghiduri, rapoarte, analize comparative....

Portalul www.business-entrepreneur.ro furnizeaza produse informative precum ghiduri de afaceri si rapoarte privind dezvoltarea sectorului IMM din tara, informatii actualizate pe domenii de interes pentru diferite grupuri de utilizatori, impreuna cu o baza de date nationala a furnizorilor de servicii de consultanta de afaceri (care ofera consultanta privind proiectele de investitii si fondurile structurale, asistenta pentru export, consultanta in domeniile marketing, financiar, vinzari, e-business, IT, managementul calitatii, management de proiect etc). Conceptul inovator al portalului asigura schimbul de informatii si expertiza intre organizatiile implicate in dezvoltarea sectorului IMM-urilor, urmarind furnizarea celor mai bune practici in diferite situatii de afaceri.
Portalul furnizeaza, de asemenea, un instrument de evaluare, prin analiza comparativa, a performantei IMM-urilor din Romania in raport cu performanta IMM-urilor din sectoare similare de activitate din Europa. Analiza comparativa urmareste un set de indicatori prestabiliti vizind performanta generala a firmei, activitatea financiara, sistemul de management si standardul de excelenta in afaceri.
Portalul este realizat in cadrul Programului Phare "Asistenta tehnica pentru dezvoltarea IMM-urilor din Romania", derulat de Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale, impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro