Mergi la conţinutul principal

Popasul „Balta Albina”, închis definitiv de Protecția Consumatorilor

• asta după ce, în luna august, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila a amendat societatea care administrează „Balta Albina” cu 31.000 de lei, propunând, totodată, închiderea definitivă a popasului, pe motiv că „serviciile prestate pun în pericol viața și siguranța consumatorilor” • printre altele, comisarii CJPC Brăila au descoperit că, la popas, erau comercializate băuturi răcoritoare, energizante și alcoolice depozitate în același agregat frigorific, neracordat la rețeaua electrică și amplasat la temperatura mediului ambiant, de 31,8 grade C • totodată, spațiile de cazare erau murdare și invadate de insecte, pontoanele căzute în apă, iar în apropierea locului de joacă invadat de buruieni se fora un puț de adâncime, fără ca zona să fie împrejmuită

 

Nereguli strigătoare la cer, care puteau pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor. Asta au descoperit comisarii brăileni de la Protecția Consumatorilor în luna august, după un control inopinat efectuat, la două zile după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la Popasul Turistic „Balta Albina”, situat în apropiere de Brăila, mai precis pe raza satului Albina, din comuna Tichilești. Amendată inițial cu câteva zeci de mii de lei, societatea care administrează Popasul „Balta Albina” a fost nevoită, în luna septembrie, să renunțe la afacere, după ce, în data de 5 septembrie 2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Sud-Est Galați a dispus sancțiunea complementară de închidere definitivă a unității Popas Turistic ,,Balta Albina”, aparținând SC „Vector Impex” SRL Brăila.

 

Popas invadat de buruieni și de insecte

Potrivit comisarilor brăileni, în ziua de 17 august 2023, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila a desfășurat o amplă acțiune de control „pentru a verifica respectarea legislației în vigoare la prestarea serviciilor în unitățile de închiriere a echipamentelor de agrement și debarcadere”, ca urmare a unei tematici naționale. Operatorul economic controlat „pe nepusă masă” de comisarii de la Protecția Consumatorilor a fost SC „Vector Impex” SRL, din comuna Tichilești, sat Albina, județul Brăila.

Popasul Turistic „Balta Albina”, denumit „bază de agrement”, are în componență un spațiu administrativ, un bar, mai multe spații de cazare (10 căsuțe din material lemnos), foișoare prevăzute cu grătare metalice, umbrare prevăzute cu grătare metalice, un loc de joacă pentru copii, zona debarcader cu acces la lac, zonă pentru pescuit sportiv, hidrobiciclete, bărci din material plastic prevăzute cu vâsle, un teren de fotbal și un teren de tenis. Din păcate, însă, comisarii CJPC Brăila au găsit popasul năpădit de buruieni, spațiile de cazare murdare, iar pontoanele reprezentau un adevărat pericol pentru cei care s-ar fi aventurat să calce pe ele.

În aceste împrejurări, pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Brăila au aplicat următoarele sancțiuni: șapte amenzi contravenționale în valoare totală de 31.000 lei, un avertisment, oprirea definitivă de la comercializare și scoaterea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, precum și propunerea măsurii de închidere definitivă a unității pentru prestarea de servicii care pun în pericol viața sau siguranța consumatorilor.

Principalele abateri constatate în timpul controlului au fost: comercializarea diferitelor sortimente de băuturi răcoritoare, energizante sau alcoolice depozitate în același agregat frigorific, neracordat la rețeaua electrică și amplasat la temperatura mediului ambiant (31,8 grade C); lipsa afișării listei cu tarifele practicate pentru serviciile prestate; condiții improprii igienico-sanitare în spațiile de cazare: uși degradate cu vopsea exfoliată, trepte pentru accesul în căsuțe instabile, existând pericolul de accidentare a utilizatorilor; folosirea lenjeriei multicolore și neigienizate (cu excremente de păsări și impurități), a unor saltele pătate, rupte, existența mochetei cu zone deteriorate și murdare, a mobilierului rupt/degradat. În camere persista un miros necorespunzător și existau forme adulte de insecte vii și moarte; lipsa amenajărilor în zona locului de joacă pentru copii (vegetație crescută necontrolat), folosirea unor leagăne și bănci confecționate din metal și blaturi din lemn deteriorate; realizarea unor activități de forare pentru puț de adâncime în apropierea locului de joacă (!), fără ca zona să fie împrejmuită și semnalizată corespunzător; existența, în zona debarcaderului, a unor pontoane pentru accesul pe lac, confecționate din scânduri din material lemnos deteriorate, cu cuie ruginite și ieșite din îmbinări, în zona de promenadă, fără balustrade de susținere și prăbușit în apă la jumătatea traseului.

„Față de cele prezentate, operatorul economic prestează servicii care, utilizate în condiții normale, pot pune în pericol viața, sănătatea sau securitatea consumatorilor. În data de 5 septembrie 2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Sud-Est Galați a dispus sancțiunea complementară de închidere definitivă a unității Popas Turistic ,,Balta Albina”, aparținând SC „Vector Impex” SRL Brăila”, a precizat conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro