Mergi la conţinutul principal

Popa anunță «Marea mătrășire» în PNL Brăila

* liberalii brăileni vor avea, astăzi, Conferința Județeană în cadrul căreia își vor alege noua conducere * miercuri-seară, deputatul Alexandru Popa, singurul candidat la președinția organizației județene, a susținut o conferință de presă în care și-a acuzat o parte dintre colegii de partid că ar fi PSD-iști ascunși * acesta și echipa sa i-au nominalizat pe fostul deputat Vasile Varga, pe consilierii județeni Vasile Cortez și Cristian Pricop și au anunțat că se așteaptă să urmeze demisii pe bandă rulantă, din partid și din Consiliul Județean * Cătălin Boboc, secretar de stat la Ministerul Muncii și președinte interimar al organizației județene, a renunțat să se mai înscrie la vreo funcție și a criticat abordarea echipei lui Popa

 

Tensiuni maxime în interiorul PNL Brăila în preajma alegerilor pentru conducerea organizației județene. Așa cum am precizat și într-o altă ediție, astăzi, liberalii sunt așteptați, la ora 17:00, la Regal Ballroom (fostul Club Progresul) pentru a participa la Conferința Județeană de alegeri. În acest context, miercuri-seară, deputatul Alexandru Popa, singurul candidat pentru fotoliul de președinte al PNL Brăila, a susținut o conferință de presă, cel puțin controversată, alături de o parte dintre membrii echipei sale, consilierul municipal Cătălin Canciu (președinte al organizației municipale a liberalilor) și consilierii județeni Alexandru Bucălău și Dănuț Lungu. Popa a anunțat că la alegerile de astăzi sunt așteptați 206 delegați, jumătate decât  în mod normal, în contextul pandemiei. Spunem conferință controversată, deoarece Popa a decis să își atace o parte dintre colegii de partid în cadrul acestei ultime întâlniri cu presa înainte de alegerile interne. Deputatul a anunțat în urmă cu ceva timp că va face publice numele unor PSD-iști ascunși în PNL Brăila, astfel că acum, alături de membrii echipei sale, i-a acuzat pe fostul deputat Vasile Varga, pe consilierii județeni Vasile Cortez și Cristian Pricop.

”Primul care îmi vine în minte astăzi - pentru că a fost campania de la Viziru -, este domnul Vasile Cortez, care a fost tot timpul omul de casă al PSD-ului. Pentru mine, domnul Vasile Cortez este o mare dezamăgire pentru că și-a bătut joc, nu de mine personal, de un întreg colectiv. A încurajat membrii noștri PNL de la Viziru să susțină candidații PSD. Sancțiunea o vom discuta după alegerile interne. Vom vedea ce vor propune colegii mei. Acest partid nu va mai fi reprezentat pe persoană fizică. Alegerile acestea nu sunt despre Canciu, despre Bucălău, Popa, ori Lungu. De asemenea, știți cu toții că cel mai mare PSD-ist de la Brăila nu a fost nici Tudose, nici Rotaru. Cel mai mare PSD-ist de la Brăila este Vasile Varga. Toată activitatea lui politică este un exemplu în acest sens în PNL”, a declarat Popa.

La rândul său, Dănuț Lungu l-a menționat pe colegul său consilier județean, medicul Cristian Pricop, amintind episodul în care acesta a fost votat în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de către toți consilierii PSD. Tot atunci a fost votat ca membru supleant și Marian Căpățînă, însă despre acesta, Lungu nu a avut de obiectat altceva decât că este nou în partid și că la un moment dat a analizat activitatea unor colegi cu state vechi, însă cu precizarea că nu are nimic să îi reproșeze.

Cu această ocazie, Popa a vorbit și despre Cătălin Boboc, președintele interimar al PNL Brăila, precizând că nu are nimic personal cu acesta, doar că l-a informat că nu va face parte din echipa sa. Întrebat dacă îl va susține pe Boboc în continuare ca secretar de stat la Ministerul Muncii, Popa a afirmat că situația va fi analizată în noul Birou Politic, dar că el nu îl susține, după episodul în care Cătălin Canciu a fost demis din fruntea Inspectoratului Școlar Județean. De altfel, și Canciu a intervenit pentru a preciza că Boboc nu ar trebui să mai reprezinte filiala la București.
Interesant de precizat este că Popa a amintit și despre faptul că niciun ”PSD-ist mascat” din PNL nu va mai avea funcții de conducere, de asemenea și-a exprimat dorința ca toți cei care se știu într-o asemenea situație să demisioneze într-un fel sau altul. Deputatul a precizat că toate situațiile vor fi analizate punctual și că se va decide în consecință în cadrul noului Birou. Întrebat dacă vor urma retrageri ale sprijinului politic în Consiliul Județean sau Consiliul Local și câte persoane sunt vizate, Popa a evitat să dea un răspuns clar în acest sens, deocamdată.

Deși parlamentarul a anunțat miercuri-seară că dacă pentru funcția de președinte nu exista decât candidatura sa, pentru alte poziții din birou mai erau și alte candidaturi în afara celor ale oamenilor din echipa sa, ieri, însă, o parte dintre contracandidați deja se retrăseseră.

 

Cătălin Boboc nu s-a mai înscris pentru nicio funcție

Contactat telefonic, ieri, de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei”, Cătălin Boboc a precizat că nu s-a mai înscris în cursa internă pentru nicio funcție de conducere. Totuși acesta a comentat abordarea lui Alexandru Popa și a echipei acestuia, aducând la rândul său acuzații că și printre ei s-ar număra ”PSD-iști cu acte în regulă”. Boboc nu a dorit totuși să dea nume, punctând că nu dorește să intre în polemică. Mai mult, acesta a apreciat că ar trebui să vorbească despre ”PSD-iștii din PNL” doar oamenii care s-au implicat. Boboc a afirmat că Popa este unul dintre aceștia, însă situația nu este valabilă și pentru unii dintre oamenii acestuia.

În ceea ce mă privește, lucrurile sunt așa: pe Boboc poți să îl scoți din organisme de conducere. Poți chiar, la un moment dat, dacă asta îți propui, că ești tu mare liberal de un an, să îl dai și afară din partid. Adică să îl scoți din PNL. Dar este foarte greu spre imposibil să scoți PNL-ul din Boboc. Cred că e mult prea mult, ca niște oameni, care nu s-au remarcat prin mare lucru, frustrați că toată viața și-au dorit câte ceva, ei în sinea lor, dar pentru care nu au făcut mai nimic, doar și-au dorit, să vină să comenteze despre oameni care, cu bune, cu rele, așa cum s-au priceput ei, poate chiar nu s-au priceput prea bine, dar măcar au încercat, să facă lucrurile la vedere pentru PNL și să își asume” a declarat Boboc despre faptul că nu este sprijinit de către o parte dintre colegii săi, dar și despre acuzațiile care le-au fost aduse presupușilor PSD-iști din partid.

Boboc a afirmat că el și-a asumat niște lupte politice atunci când mulți stăteau ascunși să nu cumva să îi întrebe cineva dacă doresc să candideze. Liberalul a profitat de moment pentru a mai spune că acum le răspunde, prin neparticipare, tuturor celor care atrăgeau atenția că și-ar dori funcții și că ar avea intenția de a candida la Parlamentare și la șefia partidului.

Acesta nu s-a putut abține totuși la a lansa un atac la adresa lui Cătălin Canciu, subliniind că este membru PNL doar de un an și că tocmai el a ajutat la validarea adeziunii fostului inspector școlar și că l-a sprijinit pentru a ajunge președintele municipalei, consilier municipal, dar chiar și pentru fotoliul de la ISJ.

”Acum văd că îmi transmite mesaje prin presă, domnul Canciu. Dar după un an de zile, nu ai cum să te dai mare liberal. Trebuie să faci ceva. Și dacă mă întrebați pe mine, a venit în partid cu un singur scop: de a primi sprijin pentru o funcție publică. Cât despre îndepărtarea domnului Canciu de la ISJ, eu cred că resorturile au fost unele mai degrabă profesionale”, a mai afirmat Boboc, subliniind că sunt foarte mulți la nivelul ISJ Brăila care nu îl prea au la inimă pe Canciu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu