Mergi la conţinutul principal

Ponta va cere miniştrilor măsuri de relaxare fiscală şi încurajare a investiţiilor

"Am cerut ministrului de Finanţe şi ministrului Bugetului, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, ca azi să-mi pregătească o analiză privind efectele practice şi concrete în economia românească a tuturor acestor veşti bune pe care le-am primit într-un interval scurt de timp, pentru a putea fundamenta deciziile viitoare care să ducă în continuare la relaxare fiscală, la îmbunătăţirea şi continuarea creşterii investiţiilor şi a creerii locurilor de munc, şi la îmbunătăţirea nivelului de trai", a spus, vineri, Ponta.
El s-a referit la decizia S&P de a îmbunătăţit ratingul de ţară al României în categoria recomandată investitorilor, arătând că România a trecut în categoria ţărilor recomandate pentru investiţii stabile.
"Salut decizia agenţiei de rating Standard &Poors care, după prima dată după 6 ani, a îmbunătăţit ratingul de ţară al României, astfel România fiind considerată în categoria recomandată investiţiilor cu perspectivă stabilă", a spus Ponta.
El a adăugat că, astfel, România este considerată de toate agenţii mari de rating, Standard&Poors, Fitch şi Moodys, ca fiind o ţară cu o posibilitate şi o capacitate de dezvoltare stabile şi este recomandată investiţiilor.
"Este o veste bună care completează ceea ce am primit ieri de la Eurostat, şi anume, România, ţara cu cea mai mare creştere economică din toate cele 28 de ţări ale UE, şi de asemenea de la INS, faptul că pe primul trimestru investiţiile străine directe au crescut cu 30%, cu o treime, faţă de anul trecut. Acest lucru înseamnă că, pentru toţi investitorii internaţionali şi pentru pieţele financiare internaţional,e se confirmă progresele macroeconomice structurale ale României şi se indică România ca fiind o ţară care are creştere economică, care are consolidare fiscală, şi-a redus arieratele, a crescut radical rata de absorţie a fondurilor europene şi a reuşit listări la bursă a pachetelor minioritare la multe şi principale companii din zona de energie", a spus Ponta.
Premierul consideră că aceste veşti bune "care au venit împreună" vor aduce mai multe investiţii, deci se vor crea noi locuri de muncă, şi vor creşte încasările bugetare.
Totodată, şeful Executivului a spus că în acest fel se va putea continua pe un drum "pozitiv din punct de vedere economic", şi se vor putea aplica alte măsuri de creştere economică şi de susţinere a investiţiilor.
"De la 1 iulie, vor fi scutite de impozit toate profiturile reinvestite şi de asemenea reducerea taxării muncii prin reducerea contribuţiilor de asigurări sociale", a anunţat din nou premierul.
În acest context, el arătat că rezultatele bune obţinute au venit după aplicarea obiectivelor conţinute de programul Uniunii Social Liberal şi după o perioadă care, în opinia sa, nu a fost benefică.
"Este important ca după ce în ultimii 2 ani, după o perioadă, 2010-2011, de dezastru economic, fiscal, bugetar şi social, am reuşit în 2013 şi 2014, pe baza programului de guvernare al USL relansarea economică, consolidarea României, îmbunătăţirea radicală a imaginii noastre faţă de investitorii străini şi pieţele financiare internaţionale, şi în acest fel putem să trecem la ceea ce înseamnă, în mod sigur, transformarea creşterii economice în dezvoltare economică pe termen mediu şi lung, un proces sustenabil de creare de locuri de muncă, de stabilitate a acestor locuri de muncă, de creştere a veniturilor, atât în zona privată cât şi în zona publică, şi de asigurare că niciodată în viitorul predictibil dezastrul din 2010 concretizat în tăieri de pensii, de salaraii, în creşterea TVA şi a tuturor celorlalte taxe să nu mai poată fi posibile în România", a afirmat şeful Guvernului.
Standard & Poors (S&P), singura dintre marile agenţii de rating care încă evalua România în categoria "junk", nerecomandată investitorilor, a îmbunătăţit, vineri, calificativul suveran al ţării cu o treaptă, la "BBB-", în categoria recomandată pentru investiţii, cu perspectivă stabilă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro