Mergi la conţinutul principal

Ponta - populism ieftin, înainte de plecarea în concediu

Premierul Victor Ponta a anunţat într-o postare pe Facebook, că, începând cu 1 august, va dona echipei de baschet a Clubului Steaua diferenţa de salariu primită prin „faimoasa ordonanţă", până la adoptarea noii legi a salarizării pentru toţi angajaţii din sectorul public.
„Am luat decizia personală ca începând cu data de 1 august să donez diferenţa de salariu primită prin faimoasa ordonanţă către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă după mulţi ani din nou într-o competiţie europeană). Aşa am sufletul împăcat şi fac şi un gest simbolic de sprijin pentru echipa şi sportul pe care le iubesc atât de mult de peste 30 de ani", a scris prim-ministrul pe reţeaua de socializare.

Nu m-am răzgândit, dar....

El subliniază că nu s-a răzgândit în privinţa majorării indemnizaţiilor pentru demnitari şi consideră că adoptarea acestei ordonanţe este un lucru „corect".
„Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (preşedinte, preşedinţii Parlamentului, miniştrii, etc.) trebuie să aibă un salariu decent, cel puţin egal cu alţi funcţionari din subordine şi relativ asemănător cu ceea ce se întâmplă în Europa. Dar, la fel de corect este ca această mărire de salariu să fie făcută în acelaşi timp cu salariile celorlalţi angajaţi din sectorul public. Aşa că pot să mai aştept până vom adopta noua Lege a salarizării!", a adăugat premierul Victor Ponta.

Ca la asistenţa socială

Unii membri ai conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului spun că deja îşi donează indemnizaţiile, alţii că nu au de ce să le doneze, pe modelul lui Ponta, pe care-l acuză de „populism" sau că nu s-au gândit ce vor face cu banii. Deputatul PSD Petru Vlase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, este unul dintre cei care anunţa că-şi donează salariul de parlamentar, dar nu spune unde. La fel procedează şi deputatul PNL, Cristian Buican, secretar al Camerei Deputaţilor. „Eu donez tot salariul, la mine la cabinetul parlamentar vin, în fiecare lună, oameni, ca la asistenţa socială, care nu au din ce trăi. Aceasta este situaţia în care a adus Victor Ponta ţara. Ponta ar trebui să doneze salariul săracilor, nu echipei de baschet. Aceste gesturi sunt doar de imagine", a precizat Buican.

Ponta a plecat în concediu, dar nu a spus unde

Pe de altă pafrte, premierul a plecat de ieri în vacanţă, urmând să revină pe 9 august. În toată această perioadă, atribuţiile prim-ministrului vor fi exercitate, conform tradiţiei instituite de Victor Ponta, de vicepremierul Gabriel Oprea.
În ajun, Ponta a anunţat, la un post de televiziune, că-şi ia concediu.Va pleca undeva în străinătate, nu în Turcia, alături de soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, şi cei doi copii. Iniţial, se zvonise că premierul se va deplasa la Istanbul pentru o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi.

Fără medici!

„Plec în concediu, mă întorc duminică, pe 9 august. E concediu de odihnă cu familia, mă duc în afara ţării. Nu mă duc acum la niciun control în Turcia. E un lucru pe care-l vor decide medicul din România, domnul Codorean, şi cu medicul care m-a operat, din Turcia, undeva la sfârşitul lunii august, în funcţie de cum evoluează recuperarea. Plec în concediu cu soţia şi cei doi copii", a subliniat premierul. „Plec în afara ţării, dar nu în Turcia şi plec cu soţia şi cu copiii şi sper să nu văd niciun medic în următoarele 10 zile că am văzut destui medici în ultima perioadă". Despre faptul că presa va critica plecarea sa în străinătate, aşa cum s-a comentat şi în cazul preşedintelui Klaus Iohannis, Ponta a spus: „Îmi asum". „Având în vedere că o să fie fericiţi Irina şi Andrei îmi asum criticile. Sunt total conştient, mi-am asumat acest lucru. Dar, numai o secundă, nu plăteşte Guvernul sau statul român pentru asta", a adăugat premierul.

Oprea se vede „punte" între Palate

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, pe de altă parte, că i-a promis premierului că va rămâne să coordoneze activitatea Guvernului pe durata concediului acestuia, dar nu va emite ordonanţe, ci se va ocupa doar de „problemele curente". „Când nu-ţi iei concediu şi stai la muncă, e normal să fiu delegat", a spus Oprea. „Nu dăm nicio ordonanţă. Atunci coordonam şi şedinţele de Guvern. Mă ocup de problemele curente ale Guvernului, e normal", a menţionat Oprea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro