Ieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea", în colaborare cu Consiliul Judeţean Brăila, a organizat etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă. La startul competiţiei s-au aliniat nouă echipaje, miza fiind reprezentarea la faza interjudeţeană a concursului, sarcina revenindu-le pompierilor voluntari de la Movila Miresii.
Competiţia s-a desfăşurat pe aleea din faţa Stadionul Municipal şi a reunit echipajele Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Măxineni, Movila Miresii, Racoviţa, Tufeşti, Ulmu şi Viziru şi echipajele Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă ale STX Ro Offshore SA, SC Petrom SA - Grup Zăcăminte Independenţa Oprişeneşti şi SC Termoelectrica - Secţia Electrocentrale Brăila. Concursul a constat în parcurgerea a trei probe practice, respectiv ştafetă 4x100 m, pista de îndemânare şi viteză şi realizarea unui dispozitiv de intervenţie. "Prin organizarea unei astfel de competiţii s-au urmărit dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a membrilor serviciilor voluntare şi private, popularizarea, în rândul cetăţenilor, a aspectelor reieşite din activităţile desfăşurate precum şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private, pe de o parte, şi între acestea şi serviciile profesioniste, pe de altă parte", a precizat mr. Ştefan Stoian, purtător de cuvânt al ISU Brăila.
În fruntea clasamentului Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă se află echipajul de Movila Miresii, urmat de Măxineni (locul II) şi Racoviţa (locul III). Cel mai bun Serviciu Privat s-a dovedit a fi cel al STX Ro Offshore, urmat de Termoelectrica (locul II) şi Petrom (locul III). Echipele serviciilor voluntare clasate pe primele trei locuri au primit diplome şi premii în bani, fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Brăila.