• prioritate au clădirile înalte și cele ale școlilor, liceelor, instituțiilor publice și clădirile situate în loc public, cu trafic pietonal • angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dunărea” Brăila acționau, ieri, pentru îndepărtarea gheții și zăpezii de pe acoperișurile clădirilor înalte din Centrul Vechi și de pe Strada Petru Maior
Pompierii brăileni acționează non-stop, de mai multe zile, la înălțime, pentru îndepărtarea mormanelor de zăpadă și a țurțurilor de gheață care atârnă, amenințători, de pe acoperișurile clădirilor mai înalte din zona Centrului Istoric al orașului, precum și din zonele cu trafic pietonal intens. Ieri, o echipă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dunărea” Brăila a îndepărtat, din nacelă, gheața și zăpada de deasupra clădirii vechi de mai bine de un secol situată la intersecția Străzii Mihai Eminescu cu Petru Maior - proprietatea Primăriei Municipiului Brăila - folosindu-se de autospeciala de intervenție și salvare la înălțime.
„Un echipaj al ISU Brăila acționează încă de săptămâna trecută pentru îndepărtarea țurțurilor și a unor bucăți de gheață formate la înălțime, pe elementele de construcție ale caselor și/sau instalații, care, prin cădere pe spațiul public, pun în pericol iminent viețile oamenilor. Toate solicitările au fost înregistrate prin apel la 112”, ne-a declarat col. Ștefan Stoian, din cadrul ISU „Dunărea” Brăila.
Prioritate pentru intervențiile la înălțime au, desigur, clădirile înalte și cele ale școlilor, grădinițelor, liceelor, instituțiilor publice și clădirilor situate în zone cu trafic pietonal intens. De asemenea, sunt luate în vizor clădirile de patrimoniu situate în zona Centrului Istoric, pe Străzile Mihai Eminescu și 1 Decembrie 1918. Pompierii brăileni au intervenit, deja, la Teatrul „Maria Filotti” și la clădirea care adăpostește Evidența Populației, unde este înregistrat un mare aflux de oameni.
Potrivit Legii administrației publice, proprietarii clădirilor sunt obligați să ia măsuri pentru împrejmuirea zonei unde sunt formați țurțuri și mari cantități de zăpadă pe acoperișuri, mai ales dacă acestea pun în pericol viețile oamenilor.