Mergi la conţinutul principal

Pompierii brăileni au avut mult de lucru în perioada Paştelui

* s-a intervenit pentru stingerea mai multor incendii, atât în municipiu cât şi în judeţ * câteva familii domiciliate într-un imobil de pe Str. Goleşti şi-au pierdut mare parte din bunurile personale din cauza unui incendiu provocat de un aragaz lăsat nesupravegheat * de asemenea, o bătrână domiciliată pe Str. Piaţa Poporului a rămas fără adăpost, din cauza unei candele lăsată nesupravegheată

 

Un incendiu izbucnit în noaptea de luni spre marţi a lăsat fără adăpost o bătrână în vârstă de 80 de ani. Aceasta locuia într-o dependinţă a unui imobil de pe strada Piaţa Poporului din municipiu şi, din câte se pare, a lăsat o candelă nesupravegheată. Focul s-a propagat rapid şi în ciuda faptului că pompierii au intervenit cu trei autospeciale de stingere, a distrus bunurile din două încăperi, precum şi circa 70 metri pătraţi de acoperiş. Bătrâna nu era acasă în momentul izbucnirii incendiului, astfel că a scăpat nevătămată, însă din păcate a rămas fără adăpost.

În perioada sărbătorilor pascale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost solicitat să intervină pentru stingerea mai multor incendii, din municipiu dar şi din mediul rural. A fost nevoie şi de asanarea unui element de muniţie, iar echipajele SMURD au fost solicitate la mai multe urgenţe. Astfel, potrivit unui comunicat de presă emis de ISU ”Dunărea” Brăila, pe care îl redăm integral mai jos, subunităţile inspectoratului au fost solicitate să intervină, în perioada 30 aprilie – 3 mai, pentru limitarea şi lichidarea a opt incendii, o asanare a terenului de muniţie neexplodată şi 48 cazuri medicale.

Vineri, 30 aprilie,  la ora 14.05, Garda de Intervenţie Făurei a acţionat cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată şi stuf pe raza localităţii Drogu. Au ars vegetaţie uscată şi stuf pe o suprafaţă de cca. 10 ha. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un foc lăsat nesupravegheat. La ora 14.25, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie de la înălţime şi o ambulanţă SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţa de pe str. Celulozei din municipiul Brăila. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit în funcţiune lăsat nesupravegheat. Au ars bunurile dintr-o bucătărie. La ora 19.20, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie de la înălţime şi o ambulanţă SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţa de pe str. Octav Doicescu. Au ars bunurile depozitate în balcon. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

Sâmbătă, 1 mai, la ora 13.50, Garda de Intervenţie Făurei a acţionat cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren viran în localitatea Jirlău. Au ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de cca. 2 ha. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un foc lăsat nesupravegheat. La ora 15.25, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă de pe str. Goleşti din municipiul Brăila. Au ars acoperişul pe o suprafaţă de cca. 150 mp şi bunurile din cinci camere. Au fost afectaţi alţi trei proprietari din acelaşi imobil. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit în funcţiune lăsat nesupravegheat.

Duminică, 2 mai, în prima zi de Paşte, la ora 13.00, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a acţionat cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată şi gunoi pe un teren viran în localitatea Siliştea. Au ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de cca. 50 mp şi aproximativ 5.000 kg gunoi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un foc lăsat nesupravegheat. La ora 00.45, Garda de Intervenţie Făurei a acţionat cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată pe un teren viran în localitatea Brateşu Vechi. Au ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de cca. 100 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un foc lăsat nesupravegheat.

Luni, 3 mai, la ora 19.45, echipa pirotehnică a inspectoratului au intervenit pentru asanarea terenului de muniţie neexplodată, pe Faleza Dunării din municipiul Brăila. A fost ridicată în vederea distrugerii o grenadă defensivă care se afla în apă la aproximativ un metru de mal. Aceasta a fost observată de un cetăţean care se afla în zona Căpităniei Postului Brăila şi care a anunţat dispeceratul inspectoratului prin apelul unic de urgenţă 112. La ora 22.00, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă de pe str. Piaţa Poporului din municipiul Brăila. Au ars acoperişul pe o suprafaţă de cca. 70 mp şi bunurile din două camere de locuit. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o candelă aprinsă lăsată nesupravegheată.

De asemenea, în perioada amintită, echipajele de pe ambulanţele SMURD au intervenit în sprijinul a 37 persoane din municipiul Brăila şi localităţi din judeţ pentru acordarea primului ajutor prespitalicesc, transportul acestora la Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila şi transportul a 11 persoane cu simptome de infectare cu COVID – 19 la unităţile spitaliceşti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro