Mergi la conţinutul principal

Polonia vrea trupe americane permanente

„Încercăm să obţinem acest lucru şi vorbim despre aceasta. Pregătim condiţiile pentru o prezenţă permanentă", a declarat ministrul polonez.
„Deocamdată, se acordă mare importanţă prezenţei prin rotaţie. Ne aşteptăm ca anul acesta circa 10.000 de soldaţi aliaţi să ia parte la exerciţii militare în Polonia. Trebuie să ne obişnuim cu prezenţa aliaţilor americani, care vor veni în Polonia", a adăugat Siemoniak.
Potrivit ministrului apărării polonez, „americanii au declarat că în Polonia şi în Europa de Est ei îşi vor menţine prezenţa militară atât timp cât va fi necesar".
În prezent, pe teritoriul Poloniei trec coloane de transportatoare blindate americane cu însoţitori, care se întorc de la exerciţii armate în Estonia şi Lituania la o bază în Germania. Sunt planificate numeroase opriri şi întâlniri cu populaţia civilă. Este planificat ca acest coloane să ajungă la baza din Germania în data de 1 aprilie.
Între timp, Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a sporit presiunile asupra Casei Albe, votând masiv în favoarea unei rezoluţii cerându-i preşedintelui Barack Obama să furnizeze Ucrainei arme letale pentru a se apăra împotriva "agresiunii" ruse.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro