Mergi la conţinutul principal

Polonia se teme de Brexit

„UE a fost zguduită de multe ori de crize, fie că este vorba de criza financiară sau de cea a imigranţilor", a declarat preşedintele Duda. „Să nu ne ascundem, o ieşire a Regatului Unit din UE ar cauza o criză gravă în cadrul UE. N-am nici o îndoială în legătură cu aceasta", a adăugat şeful statului polonez, calificând Partidul Dreptate şi Justiţie (PiS), de care este apropiat şi care deţine majoritatea în parlamentul naţional, drept „euro-realişti" şi nu euro-sceptici. „Vrem ca UE să fie eficientă, ca ea să anticipeze orice viitoare problemă care riscă să apară în calea sa", afirmat preşedintele polonez.
Andrzej Duda a precizat că nu este de acord cu premierul britanic, David Cameron, care vrea să-i priveze pe migranţii veniţi din UE de ajutoare sociale în primii lor patru ani în Regatul Unit. „Nu sunt de acord cu atingerile la adresa libertăţilor noastre fundamentale care sunt prevăzute în cadrul UE şi unde unul dintre principii este nediscriminarea", a declarat Duda, subliniind că este „total împotriva schimbării acestui principiu". Cameron a promis organizarea unui referendum privind apartenenţa Regatului Unit la UE până la sfârşitul lui 2017.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro