Mergi la conţinutul principal

Politistii sint cu ochii pe comerciantii de artificii

In urmatoarea perioada, politistii braileni vor supraveghea indeaproape activitatea comerciantilor care vor sa vinda artificii, asigurindu-se ca acestia respecta legea. Avind in vedere apropierea sarbatorilor de iarna si, implicit, perioada de comercializare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice, politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice le reamintesc vinzatorilor ce trebuie sa faca pentru a fi feriti de amenzi usturatoare.
Conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, persoanele juridice care comercializeaza obiecte de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice trebuie sa fie autorizate de Inspectoratul Teritorial de Munca Braila si de Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Braila. In caz contrar, in situatia detinerii sau comercializarii obiectelor pirotehnice din clasa I vor fi sanctionati cu amenda contraventionala de la 2.000 la 5.000 de lei, iar pentru cele din clasele II-IV, a pocnitorilor, petardelor si artificiilor din categoria "obiecte zburatoare luminoase", fapta constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an. "Comerciantii si cumparatorii trebuie sa stie ca, potrivit legii, obiectele artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice sint interzise persoanelor care nu au implinit virsta de 18 ani. De asemenea, in aceasta perioada, parintii sint rugati sa supravegheze mai atent copiii, deoarece acestia sint expusi accidentelor survenite in urma folosirii necorespunzatoare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice", a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al IPJ Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro