Mergi la conţinutul principal

Politistii isi netezesc imaginea sifonata

Timp de un an, trei politisti braileni vor avea misiunea de a spori increderea populatiei in Politie, in baza unui proiect de parteneriat intre institutia pe care o reprezinta, Administratie Publica si comunitate. Astfel, pina la inceputul anului viitor, agent sef Adrian Pescaru si agent principal Dominic Tanase, din cadrul Politiei de Proximitate, sub indrumarea inspectorului principal Ghinea Dumitru, vor incerca sa schimbe brailenilor perceptia ca politistii nu fac decit sa aplice amenzi, printr-o mai buna cunoastere reciproca, prin sprijin prompt si profesionist, crescind eficienta serviciilor oferite populatiei.
Proiectul are ca baza de plecare activitatea politistilor de proximitate, care se concretizeaza in consilieri si medieri ale starilor conflictuale in institutiile de invatamint, iar din colaborarea cu asociatiile de proprietari, societati comerciale, organizatii neguvernamentale, in consilierea potentialelor victime, dar si prin promovarea unor proiecte sau programe practice, avind scopul de a imbunatatii siguranta publica si personala. Pentru atingerea obiectivelor, politistilor li se vor alatura reprezentanti ai Primariei, Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog si Consiliului Judetean al Persoanelor Virstnice, partenerii proiectului. Printre activitatile desfasurate in cadrul proiectului se numara informarea participantilor cu privire la derularea, scopul si obiectivele proiectului, termenele de realizare, metodele de monitorizare si evaluare, precum si rezultatele asteptate. "Pentru promovarea conceptului Politiei de Proximitate in rindul comunitatii, se vor distribui pliante, carti de vizita, materiale informative si postere si se vor oferi informatii despre legislatia in domeniu, prezentind actele normative in vigoare. De asemenea, politistii vor participa saptaminal la audientele cu cetatenii, sustinute de viceprimarul municipiului, ocazie cu care se vor constata problemele cu care se confrunta cetatenii si se vor stabili masuri in vederea rezolvarii acestora; vor participa la sedintele organizate de asociatiile de proprietari, ocazie cu care cetatenii vor fi consiliati antiinfractional si vor fi identificate persoanele care sint potentiale victime sau infractoare si motivatiile pentru care unii locatari ar fi tentati sa exagereze in consumul de alcool si tutun sau sint predispusi la consumul de droguri, fiind prezentate efectele negative ale acestor substante asupra sanatatii", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro