Skip to main content

Politistii comunitari vor fi cu ochii in patru

Incepind cu luna mai, cetatenii care se indeletnicesc cu scandalurile, furturile din buzunare, comertul ilicit si alte asemenea activitati trebuie sa se mai gindeasca inainte de a-si pune in aplicare planurile de atac, deoarece risca sa pice in plasa fortelor de ordine. Zilnic, la nivelul municipiului, 120 de politisti comunitari vor veghea la asigurarea linistii si ordinii publice si ii vor sanctiona pe cei certati cu legea. Dupa cum ne-a declarat directorul executiv al Politiei Comunitare Braila, Traian Jipa, pentru a acoperi cit mai multe zone din oras, au fost constituite patrule, formate din cite doi agenti, care au in vizor diverse trasee din oras. De asemenea, politistii comunitari au la dispozitie patru autoturisme, trei dintre ele fiind puse la dispozitie de Primarie. Ele urmeaza sa fie inscriptionate si sa intre in actiune.
"Din data de 2 mai, politistii comunitari actioneaza, intre orele 13.00 - 22.00, pentru linistea si ordinea publica pe urmatoarele zone din oras: pe Bulevardul Independentei, avem doua patrule de agenti; pe Calea Calarasilor, trei patrule care se ocupa de centrul vechi si toata zona pina la cartierul Radu Negru; pe strada Scolilor, o patrula care actioneaza pina la cimitir; pe Mihai Eminescu, trei patrule ce acopera inclusiv Soseaua Rimnicu Sarat, pina la angro; pe Bulevardul Cuza, Strada Galati si cartierul Vidin, avem cite o patrula; pe Faleza, doua patrule; in Parcul Monument, doua patrule iar pe dig, in zona caramidariei, inca o patrula de agenti comunitari. Pentru abaterile constatate se vor aplica contraventii in baza Legii 61/1991privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si a hotaririi CLM nr.5/2003", a precizat Jipa.
Acesta ne-a mai informat ca s-a facut o impartire a orasului in 10 sectoare, astfel incit, intre orele 8.00 si 16.00, politistii comunitari sa poata supraveghea zona unitatilor de invatamint, sa se ocupe de aspectele legate de curatenia orasului si de cei care depoziteaza gunoiul la intimplare, precum si de masinile abandonate. Nici zona Statiunii Lacu Sarat nu va scapa de ochiul vigilent al politistilor comunitari, aici urmind sa fie luate masuri pentru ca masinile sa nu mai intre in interiorul zonei de agrement si sa se creeze o aglomerare excesiva, care poate duce la producerea de evenimente nedorite.
"De saptamina viitoare, vom amenaja la intrarea in statiune, la linia de tramvai, un post fix al Politiei Comunitare. Nici un autoturism nu va mai avea voie sa intre in statiune, cei care vin la tratament isi vor lasa masinile in parcare unde este asigurata paza 24 de ore. De asemenea, aprovizionarea unitatilor din statiunea Lacu Sarat se va realiza numai intre orele 8.00 - 11.00", a adaugat Traian Jipa.
Acesta a mai spus ca spera ca, peste o luna de zile, alti 60 de agenti de politie comunitara sa ia examenul, astfel incit sa se completeze cu patrule si alte zone ale orasului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu