Mergi la conţinutul principal

Politistii comunitari se informeaza despre droguri

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, reprezentat de psiholog Elena Nechifor - coordonator al centrului, si medic Gabriela Rosca, in parteneriat cu Politia Comunitara Braila au desfasurat pe 15 si 18 iunie, cea de-a doua sesiune de informare pe tema drogurilor din cadrul actiunilor pentru pregatirea profesionala a politistilor comunitari. In ziua de 15 iunie, aproximativ 60 de politisti comunitari au fost prezenti la o intilnire ce a avut loc
in amfiteatrul Colegiului National "Ghe. Munteanu Murgoci". La cea de-a doua intilnire, desfasurata ieri, la care au participat aproximativ 25 de politisti comunitari, au fost prezentate informatii referitoare la efectele nocive ale consumului de tutun si alcool, dupa care s-a continuat cu vizionarea unui film documentar realizat de Agentia Nationala Antidrog si discutii pe marginea subiectelor abordate. Actiunile fac parte din proiectul intitulat "Drogurile - un pericol real", derulat de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog in baza protocolului de colaborare incheiat cu Politia Comunitara.
"Este un proiect de informare cu privire la fenomenul drogurilor, la pericolul pe care consumul acestor substante il poate reprezenta atit pentru individ, cit si pentru cei din jur. Scopul proiectul este cunoasterea efectelor nocive ale drogurilor pentru o interventie preventiva, eficienta si profesionista in vederea protejarii comunitatii locale", a precizat coordonatorul Centrului Antidrog, Elena Nechifor.
In sesiunea anterioara, derulata in luna februarie, politistii comunitari au primit informatii referitoare la atributiile si rolul Agentiei Nationale Antidrog, misiunea Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog in comunitatea locala. Au fost discutate aspecte cu privire la situatia consumului de droguri la nivel national, modalitatea de implementare la nivel local a Strategiei Nationale Antidrog, dar si a Strategiei Judetene in domeniu, fiind expuse citeva date referitoare la proiectele derulate in plan local de specialistii centrului.
Colaborarea dintre Politia Comunitara Braila si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila a debutat la inceputul anului prin semnarea unui protocol de colaborare.
"Proiectul de informare "Drogurile- un pericol real" deschide calea colaborarii dintre cele doua institutii, avind in vedere faptul ca politistii comunitari au manifestat un real interes pentru tematica abordata", a mai spus Elena Nechifor.
Proiectul este in concordanta cu Strategia Nationala Antidrog, aprobata prin HGR 73/2005, care prevede participarea persoanelor aflate in serviciul militar si alte categorii profesionale ce implica responsabilitate si risc public la programele de informare-educare in prevenirea consumului de droguri si a consecintelor acestuia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu