Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politistii au impartit pliante antispaga

Ieri, politistii de la Circulatie au impinzit municipiul, pentru a-i depista pe soferii fara centuri de siguranta si pietonii care traversau neregulamentar, insa nu ca sa-i amendeze, ci pentru a le inmina fluturasi, bancnote de 0 lei si ecusoane tiparite cu "E.U. nu dau si nu iau spaga".
Comisarul sef Fanel Arama, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie, ne-a declarat, in cadrul unei conferinte de presa: "Actiunea va dura 4 zile si face parte din campania nationala initiata de Ministerul Integrarii Europene. Scopurile sint de a monitoriza activitatea politistilor si de a sensibiliza populatia si a-i face pe braileni sa inteleaga ca darea de mita este pedepsita de lege. De asemenea, cetatenii nu trebuie sa dea spaga functionarilor publici pentru a-si face meseria, deoarece acestia sint platiti pentru serviciile pe care le ofera din taxe si impozite."
La prinz, mai multe echipaje de Politie au ocupat pozitii strategice in intersectii sau pe arterele rutiere intens circulate si au oprit zeci de soferi care fie nu purtau centurile de siguranta, fie transportau pasageri in remorcile autoutilitarelor, precum si pietoni care traversau ilegal. In loc sa-i sanctioneze contraventional pe acestia, oamenii in uniforme le-au dat cite un avertisment si le-au inminat materiale promotionale ale campaniei, cu numerele de telefon si adresele institutiilor unde pot fi sesizate actele de coruptie ale functionarilor publici. Cea mai interesanta a fost, insa, bancnota de 0 lei tiparita cu "Spaga inseamna puscarie" si "Te maninca sa iei? Ti-o iei!" - banconta pe care orice brailean ar trebui s-o aiba in buzunar atunci cind are de-a face cu angajati platiti de stat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii