Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politist strins cu usa anticoruptiei

In urma unor acuzatii formulate la adresa fostului sef al Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice din cadrul IPJ, subcomisar Horia Cioranu, potrivit carora acesta ar fi primit diverse sume de bani de la interlopi, Biroul Anticoruptie Braila s-a autosesizat si a inceput o serie de verificari. Va mai dura insa pina se va stabili daca politistul in cauza se face vinovat de comiterea unor fapte de coruptie, acest lucru urmind a fi stabilit numai de catre ofiterii de la Anticoruptie. Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, comisar Catalin Chivu, ne-a declarat ca nu poate comenta aceasta decizie, ofiterii de la Anticoruptie fiind cei care au atributii in acest sens. "Pentru presupusele fapte de coruptie, Biroul Anticoruptie efectueaza verificari, eu nu am dreptul sa comentez. Daca se dovedeste ca este adevarat, o sa se ia masurile ce se impun", a precizat seful IPJ.
Acuzatiile la adresa fostului sef al Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice au fost facute de sotia lui Stanel Corbu, chiar in seara cind a avut loc atacul armat asupra sefului gruparii din Lacu Dulce, in zona Pietei Mari. Profitind de prezenta jurnalistilor la fata locului, femeia a spus ca mai multe persoane, printre care si ginerele sau, i-au dat "politistului Horia" cite 500 de euro pentru a obtine permis de port arma. Sotia lui Stanel Corbu a devenit foarte deschisa si a facut aceste declaratii in momentul cind si-a vazut Hummer-ul de 100.000 de euro distrus de membrii unor grupari rivale. Reamintim ca in seara zilei de 11 decembrie, in jurul orei 21.00, membri ai gruparii "Corbu" au fost atacati de cinci indivizi, inarmati cu pistoale cu gloante de cauciuc si sabii, pe motiv ca li s-ar fi cerut taxa de protectie. Un tinar a fost ranit in urma atacului din zona Pietei Mari, iar un "Hummer", al sefului gruparii din Lacu Dulce, si un "Audi A8", ambele in valoare de aproape 200.000 de euro, au fost distruse cu pietre si sabii. La mai putin de o luna de la incidentul care a bagat groaza in braileni, atacatorii lui Corbu, respectiv Costel Laurentiu Marian, zis "Nae", Valentin Marius Frecea, Fred Narcis Sacalean, zis "Gaspar", Sorin Lazar, zis "Urecheatu" si Ionut Alexandru Dragomir, au fost trimisi in judecata pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Alte acuzatii aduse inculpatilor se refera la lovire, port ilegal de arma, distrugere si port ilegal de arma alba.
Interesant este faptul ca la scurt timp de la acest incident , seful Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice si-a dat demisia din functia pe care o detinea. Subcomisarul Horia Cioranu este absolvent al Facultatii de Drept Bucuresti in anul 2001, este casatorit si are copii. La inceputul anului trecut acesta s-a inscris la concursul pentru ocuparea fotoliului de sef al Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice, pe care l-a si cistigat. Inainte de a ocupa aceasta functie, Cioranu a fost ofiter in cadrul Serviciului Politiei Rutiere.
In cursul zilei de ieri, reporterii nostri au incercat sa il contacteze telefonic pe subcomisar, insa o voce de barbat aflata la celalalt capat al firului ne-a precizat, inca din capul locului ca respectivul numar nu mai apartine politistului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii