Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politist condamnat pentru uciderea din culpa a patru oameni

Dupa mai bine de doi ani de la carnagiul rutier petrecut pe DN 2B, la granita dintre judetele Braila si Buzau - incident soldat cu patru morti si un ranit grav -, magistratii braileni l-au condamnat pe agentul Fanel Ciocan, considerat protagonistul accidentului, la 4 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru savirsirea infractiunii de ucidere din culpa. Singur supravietuitor al macelului de la Vizireni, din iunie 2004, politistul de la Politia TF Faurei a fost, totodata, obligat sa plateasca in solidar cu o firma de asigurari, cite 32.000, respectiv 30.000 de RON familiilor celor ucisi, 1.500 RON "Rompet" SA Buzau si o prestatie lunara de 72 de lei RON catre copilul uneia dintre victime. In total, 1,27 miliarde de lei vechi. Inculpatul a contestat hotarirea Tribunalului Braila, astfel ca procesul va fi reluat, zilele acestea, la Curtea de Apel Galati.
Potrivit dosarului penal definitivat de procurorii braileni, in ziua de 20 iunie 2004, Fanel Ciocan - la acea data agent de politie la Biroul Transporturi Faurei -, s-a intilnit cu doi cunoscuti, Paul A. si tehnicianul veterinar Marian G., la un cafe-bar din oras. Dupa ce s-au cinstit, cei trei au plecat sa se plimbe cu autoturismul Volvo BZ-04-MYI, condus de catre agent, si au traversat comunele Ciresu, Rusetu si Largu, ajungind in final in comuna C. A. Rosetti, judetul Buzau (in jurul orei 22.00). Potrivit martorilor audiati in faza de urmarire penala, in timpul deplasarii prin localitatile mentionate mai sus, omul legii a mai dat pe git o bere la jumatate de litru si un pahar de coniac. La 23.30, precizeaza acuzarea, Fanel Ciocan si amicii lui au ajuns in satul Vizireni. Acolo, au consumat, de asemenea, bauturi alcoolice.
Astfel, dupa ce-a intrat in cafe-barul SC "Amigo Intemed" SRL Vizireni, agentul de la Faurei a ingurgitat inca o sticla de bere, apoi a comandat o sticla de sampanie. La un moment dat, el a intrat in conflict cu trei tineri din localitate, Catalin S., Marian S. si Ionel S., care se aflau la o masa alaturata. Marian S. i-a spus, atunci, inculpatului ca "a facut puscarie", iar acesta a protestat, afirmind sus si tare ca "este politist". Datorita interventiei lui Paul A., conflictul a fost aplanat, iar brailenii s-au decis sa se intoarca la Faurei. Oamenii legii spun ca, dupa plecarea lui Ciocan, buzoienii au urcat si ei intr-o masina, cu numarul de inmatriculare BZ-54-REC, la volan aflindu-se Catalin S. In acel moment, in loc sa-si continue drumul spre Faurei, agentul de politie s-a decis sa se intoarca la Vizireni, ca sa rezolve "problema" cu tinerii din localitate. De parca ar fi banuit ce va urma, Paul A. n-a vrut sa-l insoteasca, raminind la Surdila Greci. In aceste imprejurari, precizeaza reprezentantii Parchetului Braila, la o distanta de 2-3 kilometri de satul Vizireni, pe DN 2B, autoturismul "Volvo" condus de Fanel Ciocan s-a tamponat frontal cu cel in care se aflau cei trei buzoieni. Acestia au decedat pe loc, ca si insotitorul politistului de la Faurei, Marian G., iar masinile au fost distruse in totalitate. Inculpatul a fost ranit in groaznicul accident, avind nevoie de 120 de zile de ingrijiri medicale, insa a scapat cu viata. Atit victimele, cit si invinuitul erau ametiti de bautura, precizeaza anchetatorii, avind intre 0,75 si 1,95 grame la mie alcool in singe.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii