Mergi la conţinutul principal

Politicienii brăileni au păşit în 2014 cu gânduri mari

Noaptea dintre ani a fost petrecută de oficilităţile locale şi de parlamentarii brăilenii sub cerul liber în lumina focurilor de artificii. Dacă cei mai mulţi dintre ei au ales pârtiile de schi din staţiunile montane din România, au fost şi câţiva aleşi locali care au preferat de Anul Nou "Cabana Plăpumioara" ori s-au distrat în barurile din capitală. Cât despre obiectivele propuse în 2014, nimic deosebit. Oficialii nu-şi doresc decât să termine ce au început în 2013 şi să-şi ducă la îndeplinire promisiunile din campania electorală a anului 2012. Pe plan personal, cam toţi îşi doresc acelaşi lucru, "sănătate". Ceva mai îndrăzneţ a "plusat" prefectul judeţului Gheorghi Obreja, care a declarat pentru "Obiectiv" că îşi doreşte ca în 2014 să devină bunic şi să câştige simpatia subalternilor săi. "Am petrecut acasă Revelionul şi am avut şi nişte musafiri. În 2014 nu-mi doresc decât să fiu din ce în ce mai bun în ceea ce fac şi să reuşesc să mă integrez în colectivul frumos pe care l-am găsit aici (la Prefectură n.n.). Sunt nişte oameni profesionişti care ştiu ce au de făcut şi mi-aş dori să fiu acceptat şi simpatizat de ei ca un bun coleg, pentru că e o chestie să fii plăcut de subalternii tăi. În plan personal îmi doresc să devin bunic", ne-a mărturisit prefectul. În plus, acesta şi-a mai exprimat speranţa ca în 2014 să crească absorbţia de fonduri europene şi să nu mai existe problema locurilor de muncă. Dacă tragem linie, anul 2013 a fost un an "greu" pentru Obreja, după cum singur mărturiseşte. 

Printre oficialităţile locale care au ales să treacă în noul an la Brăila s-a regăsit şi primarul Aurel Simionescu, care a petrecut într-unul dintre localurile cu ştaif din oraş, dar şi viceprimarul Doiniţa Ciocan, care spune că a petrecut de Revelion pe platoul din faţa Casei Albe. "Anul acesta îmi doresc în primul rând sănătate şi mult succes şi noroc copilului meu în tot ce şi-a propus în 2014. Ca persoană publică, îmi doresc ca toate proiectele pe care le-am început în 2013 să le continuăm, dacă se poate cu un buget generos. Dacă nu, să încercăm totuşi cu bugetul pe care îl vom avea să finalizăm cât mai multe proiecte. Ca o concluzie, 2013 a fost un an echilibrat din toate punctele de vedere. Multe activităţi, multă muncă, dar şi proiecte care au întâmpinat probleme, cum este Dorobanţiul", a declarat viceprimarul.

Liberalii, la zăpadă artificială

Senatorul liberal Cătălin Boboc a optat anul acesta de Revelion pentru o vacanţă la Predeal unde a petrecut alături de familie, prieteni şi colegi de partid. În plan personal, spune Boboc, 2013 a fost un an "ok", dar în plan politic "nici pe departe nu ne-am atins obiectivele". "2014 va fi un an greu şi complicat, cu alegeri, un an care a început, din păcate, cu tensiuni pe care le-a provocat cineva de la vârful PSD-ului. Mă refer la Gabriela Firea, (senator PSD n.r.) care a lansat nişte chestiuni pe care, sunt convins, i le-a transmis cineva. Mi-e teamă că nu toţi vor avea înţelepciunea de a trece peste ambiţii personale, pentru că nu trebuie să uităm pentru ce ne-au votat oamenii".
Tot la munte a petrecut de anul nou şi colegul său de partid, deputatul Vasile Varga, care a ales ca destinaţie turistică Braşovul. Pentru 2014, Varga şi-a propus să facă cât mai multe eforturi "ca poporului să-i fie bine, că de aceea ne-au ales, să ne respectăm obligaţiile pe care ni le-am asumat în campania electorală din vara lui 2012". De asemenea, parlamentarul a mai precizat că speră ca în USL să nu mai fie sincope, iar Crin Antonescu să devină preşedintele României.
La doar "doi paşi" de Braşov, mai exact la Sinaia a ales să petreacă seara de Revelion şi deputatul PSD Cristian Rizea. La fel ca partenerii săi din USL, Rizea reiterează că "pentru 2014 mi-am propus respectarea şi îndeplinirea promisiunilor pe care le-am făcut în campania electorală trecută". Pe plan personal, politicianul spune că anul 2013 a fost un an bun, deoarece a devenit tătic.

Opoziţia, între Bucureşti şi munte

În tabăra PDL, petrecerea de Revelion s-a ţinut într-un pub din Bucureşti, unde a ales să petreacă deputatul Alexandru Nazare. Cât despre obiectivele trasate în noul an, Nazare spune că îşi doreşte să fie sănătos, să aibă suficientă tenacitate, ambiţie, răbdare şi inspiraţie cât să poată să îşi continue munca de a reforma organizaţia, de a o credibiliza şi, bineînţeles, mai adaugă deputatul, de a avea rezultate în alegeri. "Rar am avut un an mai prost ca 2013 pe plan personal. Politic vorbind a fost un fel de introducere pentru 2014, pentru a prevesti cumva care va fi dimensiunea bătăliei electorale, care vor fi actorii şi ce gen de arme se vor folosi. Din punct de vedere economic, a fost dezastruos. Trebuia să avem o creştere economică serioasă, trebuia să avem locuri de muncă în plus. Evident că nici în 2014 nu vom sta mai bine pentru că va fi un an al cadourilor electorale, iar la Brăila sezonul s-a deschis încă din decembrie 2013", a fost comentariul şefului PDL de Brăila. La rândul său, deputatul PP-DD, Marioara Nistor şi-a petrecut vacanţa în familie şi alături de prieteni la munte, unde şi-a încărcat "bateriile cu multă linişte sufletească". "Pe plan politic ştiu că mă aşteaptă pe mine şi colegii mei de partid un an foarte greu, cu două campanii electorale care au toate premizele unor <bătălii la baionetă> ceea ce va face ca misiunea noastră, de partid aflat în opoziţie, să fie de multe ori ingrată". Ca o concluzie, Nistor spune că anul care tocmai s-a încheiat a fost unul încărcat, dar şi echilibrat pe toate planurile şi se declară mulţumită de tot ce a reuşit să realizeze pe tot parcursul lui 2013.
Ceilalţi oameni politici, numiţi sau aleşi în funcţii importante, nu au fost de găsit, probabil vacanţa pe care şi-au oferit-o de sărbători s-a încheiat abia târziu, aseară.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro