Una din întrebările care sunt conţinute de bannere afişate în tot oraşul, dar care nu se numără printre cele stabilite de CGMB este: "Vrei să îţi alegi consilierul general uninominal, şi nu pe o listă de partid?", cu variantele de răspuns: "da" şi "nu". O altă întrebare promovată de PDL, dar care nu va fi pusă şi în cadrul consultării cetăţeneşti, este: "Eşti de acord cu eutanasierea câinilor vagabonzi?", cu variantele de răspuns: "da" şi "nu".
O a treia întrebare din cadrul campaniei de comunicare a democrat-liberalilor seamănă cu una din întrebările oficiale de la referendum, dar nu o şi reproduce. Este vorba de: "Numărul de funcţionari publici din Primării trebuie:", cu variantele de răspuns: "mărit", "redus", "menţinut". Întrebarea de la referendum este: "Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului din administraţia Bucureştiului?".
Totuşi, una dintre întrebările de pe bannere coincide cu una din întrebările oficiale. Aceasta este: "Doreşti o Capitală cu 6 sectoare și 7 administrații?".
Referendumul pentru Legea Capitalei, la care bucureștenii vor fi chemaţi să răspundă la șapte întrebări, va avea loc la 19 iunie. Întrebările vizează, în principal, organizarea administrativă a Capitalei. Cele şapte întrebări sunt: "Sunteți mulțumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?", "Vă doriți o Capitală cu 6 sectoare și 7 administrații?", "Vă doriți o Capitală cu 6 sectoare și o singură administrație?", "Sunteți mulțumiți de curățenia în București?", "Vă doriți o arhitectură unitară pentru tot Bucureștiul?", "Sunteți de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administrația Bucureștiului?" şi "Sunteți de acord ca Bucureștiul să fie condus de primarul general alături de CGMB?".
Referendumul din Bucureşti trebuie să îndeplinească o condiţie pentru a fi validat: să vină la urne peste jumătate din bucureştenii aflaţi pe listele electorale.