"Da, susţin, sunt de acord cu eliminarea totală a pragului electoral pentru că, aşa cum a argumentat public şi senatorul Şova, în momentul, în care mergem pe varianta maximală a uninominalului, nu mai discutăm despre prag. Pur şi simplu, câştigătorul în fiecare colegiu, fără nicio excepţie, va câştiga mandatul de parlamentar " , a spus el. Întrebat de jurnalişti de ce nu s-a schimbat la Senat, Antonescu a răspuns că ,, pentru că a fost un proiect de lege care, în primă versiune, a încercat să echilibreze cumva, lucrurile în felul acesta ".
,, Nu este vorba de niciun fel de fragmentare, o asemenea formulă simplifică lucrurile în sensul că ea genereză şi întreţine, după exemplul Marii Britanii, sistemul cu două mari partide, cu două forţe politice " , a explicat preşedintele PNL.
Întrebat dacă ne întoarcem la comunism, aşa cum a susţinut preşedintele Pro Democraţia că se întâmplă prin acest nou sistem electoral, Antonescu a spus că nu există niciun fel de comparaţie pentru că atunci nu exista posibilitatea liberă de a candida şi de a alege. ,, Nu cred că există niciun fel de comparatie cu perioada 48-89, pentru că atunci nu exista posibilitatea liberă de a candida şi de a alege. Nu avem un partid unic în România şi nu cred că Marea Britanie se află şi s-a aflat de mai bine de o sută de ani în comunism " , a conchis co-preşedintele USL.