POLITIC: Andreea Paul: PDL a analizat prima formă a bugetului. Concluzia - e cel mai criticat buget de către toată lumea | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

POLITIC: Andreea Paul: PDL a analizat prima formă a bugetului. Concluzia - e cel mai criticat buget de către toată lumea

PDL consideră că proiectul de buget pe 2014 este cel mai criticat de toată lumea şi niciodată în istorie nu au fost critici atât de severe din partea mediului de afaceri, a declarat Andreea Paul, precizând că în acest buget nu este prevăzut niciun leu pentru descentralizarea anunţată de premier.

"PDL a analizat prima formă a proiectului de buget anunţat de USL şi a tras concluzia că este cel mai criticat buget de către toată lumea. Mediul de afaceri este puternic ostilizat de către USL şi niciodată în istoria României nu au fost critici atât de severe din partea mediului de afaceri", a afirmat Andreea Paul, prim-vicepreşedinte PDL, după şedinţa BPN.

Ea a spus că PDL are patru observaţii în legătură cu acest buget, una fiind cum se va realiza descentralizarea atât timp cât în buget nu se prevede niciun leu pentru acest lucru.

Paul a menţionat că toată presiunea este pusă pe autorităţile locale având în vedere că nu au fost incluşi bani nici pentru salariile profesorilor, iar investiţiile sunt insuficiente şi foarte nesigure, deoarece se bazează doar pe absorbţia banilor europeni.

Andreea Paul a mai arătat că din taxa de 7 eurocenţi aplicată combustibililor nu va fi construit niciun kilometru suplimentar de drum.

"E un buget extrem de parşiv, care ia mult de la români şi întoarce foarte puţin spre ei. (...) Mâine vom depune moţiunea simplă pe economie, în care cerem retragerea proiectului de buget, stoparea furtului, transparentizarea bugetului autorităţilor locale, diminuarea evaziunii fiscale, adoptarea unor măsuri de urgenţă pentru stimularea locurilor de muncă, încetarea atacurilor Guvernului Ponta asupra mediului de afaceri şi nivelului de trai", a mai arătat Paul.

Ea a adăugat că PDL va organiza lunea viitoare o întâlnire intitulată "România bussines-ului", în care membrii Guvernului alternativă al PDL vor discuta cu reprezentanţi ai mediului de afaceri despre "soluţia alternativă pentru anii care vin".

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, după şedinţa USL, că Guvernul va trimite Parlamentului în 14 noiembrie proiectul Legii bugetului de stat pe 2014, cu propunerea ca actul normativ să fie dezbătut în comisii până la 1 decembrie, iar la începtul lunii decembrie să fie votat de Legislativ.

"În şedinţa din 14 (noiembrie - n.r.) vom trimite către Parlament proiectul Legii bugetului de stat, cu propunerea ca în primele două săptămâni, până la 1 decembrie, să fie dezbătută în comisii - comisii de specialitate şi comisii de Buget-Finanţe. Şi, la începutul lunii decembrie, plenul Parlamentului să poată da votul asupra Legii bugetului, în aşa fel încât toţi ordonatorii de credite, instituţii publice centrale sau locale, să poată intra efectiv cu noul buget de la 1 ianuarie", a spus Ponta.

Ministerul Finanţelor a publicat pe site proiectul bugetului de stat şi pe cel al bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor, documente care includ prevederi ce confirmă infrmaţiile transmise anterior de MEDIAFAX.

Astfel, proiectul bugetului general consolidat pentru anul viitor a fost construit pe o prognoză de venituri de 201,9 miliarde lei şi un total al cheltuielilor estimate de 216,4 miliarde lei, rezultând un deficit de 14,5 miliarde de lei.

Guvernul va alimenta anul viitor bugetele locale din TVA cu peste 15,3 miliarde lei, mai mult decât fondurile alocate în acest an, dar le va impune să finanţeze cu prioritate proiecte UE şi interzice alocarea de fonduri pentru lucrări noi dacă nu sunt asigurate mai întâi proiectele în derulare.

Companiile de stat nu vor putea majora nici anul viitor numărul prognozat de personal comparativ cu cel din acest an decât cu aprobarea specială a Guvernului sau a autorităţilor locale, dar vor putea creşte cheltuielile salariale, indiferent dacă au avut sau nu profit, în funcţie de inflaţia pe 2014.

Contribuţia la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II) va creşte de la 4% la 4,5% din venitul brut al salariatului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro