Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia Transporturi continua raziile in cadrul programului partenerial

Peste 150 de pachete de tigari confiscate, un hot de poseta din tren, prins, trei frati, ce faceau parte dintr-un grup infractional, prinsi dupa ce au furat din trenuri de transport marfa diferite bunuri. Toate acestea s-au realizat in perioada 23 februarie - 3 martie, de catre politistii de la Transporturi Braila care au actionat impreuna cu partenerii. Acestia au desfasurat actiuni, controale la centrele de achizitii de deseuri de pe raza comunelor Dudesti si Baraganu, efectuind totodata si perchezitii domiciliare in baza unor autorizatii emise de Judecatoria Faurei, in vederea pevenirii si combaterii infractiunilor care afecteaza patrimoniul companiilor feroviare, dar si a persoanelor care beneficiaza de serviciile acestora. Astfel, Marin P. (42 ani), Valentin P. (21 ani) si Marius P. (14 ani) au comis mai multe furturi din vagoane de cherestea, azotat de amoniu, soda caustica, traverse din beton si lemn de la podeaua trenurilor de marfa din zona comunei Dudesti, dupa ce la Postul de Politie Transporturi Feroviare Faurei fusesera inregistrate patru cauze ramase cu AN, privind furturile mai sus amintite. Totodata, Judecatoria Faurei a eliberat autorizatii de perchezitie pe numele a trei suspecti implicati in acest furt. Astfel, la domiciliul lui Marin P., Daniel Silviu S. si Leana P., mama celor trei frati prinsi, in urma perchezitiilor, politistii au gasit prelate de vagon CFR, traverse din beton si lemn, toate provenind din furturi din zona CF Dudesti. Acestora li s-au intocmit dosare penale pentru comiterea infractiunilor de furt calificat si tainuire la furt. "Avind in vedere ca zona Dudesti-Spicu-Murgeanca este cunoscuta ca zona cu risc criminogen ridicat, urmeaza, ca pe parcursul acestei luni, sa desfasuram mai multe actiuni in vederea descurajarii comiterii de fapte de natura penala de catre elemente infractoare din zona sau alte persoane predispuse la comiterea de infractiuni. In aceasta zona trenurile incetinesc cind sint lucrari in zona sau opresc pentru a da prioritate trenurilor ce vin din sens invers, iar grupurile infractionale devoreaza tot, netinind cont de bunurile transportate", ne-a declarat comisar de politie Costel Crintea, seful Politiei Transporturi Braila.
Tot cu ocazia acestei actiuni, politistii braileni de la Postul Transporturi Feroviare au luat urmele unui infractor care furase din sala de asteptare de la clasa a-II-a, a statiei CF Braila, bagajul unui calator, in timp ce acesta dormea. Politistii l-au urmarit si l-au prins pe Marian M. (24 ani), din Braila, asupra caruia au mai gasit in afara de bagajul sustras si un cutit. Acestuia i s-a intocmit dosar penal pentru furt calificat si port fara drept al cutitului intr-un loc public. De asemenea, l-au depistat pe Ioan C. (65 ani), din Braila, care comercializa tigari cu timbrul Republicii Moldova, ocazie cu care i s-au confiscat 179 pachete de tigari. In ultima zi a actiunii, politistii de la Transporturi Feroviare Faurei l-au prins pe Eduard C., din localitate, dupa ce a sustras o poseta si documente, in valoare de 1200 de lei. In timp ce trenul care circula pe ruta Galati-Buzau a oprit in statia Faurei, acesta a profitat si s-a suit in tren de unde a furat respectiva poseta, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii