Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia a luat mediul rural la puricat

Lucratori din cadrul Biroului de Politie Rurala, ai Politiei orasului Insuratei si Politiei orasului Ianca, impreuna cu agentii de la posturile de Politie arondate acestora, au desfasurat o serie de actiuni privind prevenirea si combaterea infractiunilor stradale, abaterilor de la reglementarile legislatiei privind circulatia pe drumurile publice, protejarea cetatenilor impotriva actelor ilicite de comert si asigurarea unui climat de siguranta publica. Cu aceasta ocazie au fost legitimate 232 de persoane, din care 69 perchezitionate corporal sumar.
In noaptea de 20 spre 21 ianuarie, lucratori din cadrul Biroului de Politie Rurala, impreuna cu agentii de la Posturile de Politie arondate, au organizat o actiune pentru prevenirea si combaterea actelor si faptelor comise cu violenta, precum si pentru asigurarea unui climat de siguranta publica, la discotecile organizate in comunele Tudor Vladimirescu, Scortaru Vechi, Movila Miresii, Urleasca, Silistraru, Traian, Chiscani si Tichilesti. Cu toate ca nu s-au semnalat evenimente neplacute, politistii au legitimat 73 de persoane, din care 54 perchezitionate corporal sumar, si au aplicat 4 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 225 lei.
O alta actiune, desfasurata de aceasta data de lucratori din cadrul Politiei orasului Insuratei si agentii de la Posturile de Politie arondate, a urmarit prevenirea faptelor comise cu violenta pe raza de competenta si disciplinarea traficului rutier pe DE 577.
Pe parcursul actiunii, ce au avut loc in zilele de 20 si 21 ianuarie, politistii au legitimat 159 persoane, din care 15 perchezitionate corporal sumar, au controlat in trafic 90 de autovehicule si au aplicat 55 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 5.242 lei.
Politistii au mai efectuat verificari privind asigurarea pazei a 9 obiective economice, situate in orasul Insuratei, nefiind semnalate nereguli. Pe linga acestea, in trafic a fost depistat Iulica C. (24 de ani), din comuna Rosiori, care conducea un autoturism "Dacia 1310", pe DJ 211, aflindu-se sub influenta bauturilor alcoolice, fapt pentru care s-a ales cu dosar penal.
In noaptea de 20 spre 21 ianuarie, intre orele 23.00-03.00 si a doua zi, lucratori din cadrul Politiei orasului Ianca, impreuna cu agentii de la posturile de Politie arondate, au actionat pe raza de competenta pentru prevenirea si combaterea infractiunilor stradale, abaterilor de la reglementarile legislatiei privind circulatia pe drumurile publice si protejarea cetatenilor impotriva actelor ilicite de comert. Pe parcursul desfasurarii actiunilor, politistii au aplicat 10 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.287 lei, conform prevederilor OUG 195/2002, republicata, 5 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 800 lei, pentru abateri de la prevederile Legii 61/1991, republicata, si 7 sanctiuni contraventionale, in valoare de 400 lei, conform prevederilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanei. De exemplu, a fost depistat in trafic Mitica C. (35 de ani), din Ianca, in timp ce conducea un autovehicul, pe DJ 221, aflindu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest si i s-au recoltat probe biologice de singe pentru stabilirea gradului de alcoolemie. Tot cu aceasta ocazie, Gheorghita V. (27 de ani) si Florentin B. (18 ani), ambii din comuna Bordei Verde, judetul Braila, au fost depistati in trafic, transportind cu un autoturism "Dacia 1310", 500 kg bucati teava din fier, despre a caror provenienta nu au putut da detalii. Cercetarile efectuate in acest caz au stabilit ca cei doi au taiat o teava din sistemul pentru irigatii, situat in apropierea satului Gabrielescu, comuna Bordei Verde. In ambele cazuri s-au intocmit dosare penale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii