Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia l-a scapat pe "Boieras" peste granita

Ca un adevarat iluzionist, "Boieras" a reusit din nou sa traga in piept Politia: ca si anul trecut, cind s-a plimbat prin Occident de mai multe ori, desi avea interdictie pe pasaport, Alexandru Petrea-Mocanu a tratat cu indiferenta dosarele in care este urmarit penal si - potrivit unor surse autorizate - a disparut din nou din oras, ajungind la Madrid, unde isi vede linistit de afaceri. Cu toate ca, teoretic, Politia e pe urmele lui si il supravegheaza indeaproape, deoarece il ancheteaza pentru declinarea unei identitati false si de masluirea mai multor documente, "Boieras" a sters-o din nou de sub nasul oamenilor legii. Potrivit acelorasi surse, se pare ca "Boieras" isi continua si afacerile cu centrale termice aduse ilegal si vindute prin intermediul apropiatilor sai - retea demascata la inceputul acestui an de reporterii cotidianului "Obiectiv" - datorita Politiei, care a ratacit dosarul si a lasat balta investigatiile.
Alexandru Petrea, 47 ani, condamnat inainte de '89, de mai multe ori, pentru trafic cu valuta si viol, iar in 1992, pentru ca a spart o biserica, si-a schimbat numele, adoptindu-l pe cel al sotiei si a fost inregistrat in evidentele Politiei ca Alexandru Mocanu. Folosindu-se de noua identitate, "Boieras" a parasit tara in a doua jumatate a anului trecut si s-a intors pe 21 octombrie 2004, vizindu-si pasaportul intr-un punct de frontiera din vestul tarii, desi avea interdictie, pina pe 12 noiembrie 2007. Dupa aceea, "Boieras" s-a plimbat de mai multe ori intre Madrid si Braila, iar la inceputul acestui an, in timp ce se afla in Spania, Politia i-a intocmit dosar de cercetare penala, pentru trecere frauduloasa a granitei, cu acte false. Dupa ce politistii i-au facut dosar, "Boieras" a solicitat din nou schimbarea numelui si a revenit la cel de Petrea, iar recent a disparut din compania prietenilor din lumea interlopa care isi au cartierul general in fata fostului magazin "Dunarea".
Surse demne de incredere sustin ca "Boieras" s-ar afla in prezent la Madrid, in vreme ce comanda Inspectoratului de Politie al Judetului ne-a precizat: "Impotriva lui «Boieras» s-a inceput urmarirea penala, iar in cauza se desfasoara activitati pentru definitivarea cercetarilor, sub aspectul savirsirii infractiunilor de fals privind identitatea, fals in acte publice si fals sub semnatura privata."

Dosar disparut, la Politie

La inceputul acestui an, reporterii "Obiectivului" au demascat o retea de amploare, o adevarata mafie a coletelor, prin intermediul careia brailenii plecati in Spania la munca sau la furat, precum si prostituatele care fac centura Madridului si "pestii" ce le ofera protectie, trimiteau rudelor marfuri de miliarde de lei si mii de bancnote euro, ascunse in pachete. Jurnalistii au descoperit ca angajatii firmei de coletarie "Logistica Trans Rom" SL, inregistrata in Spania, care are filiala in judetul Alba, treceau prin vama ca prin brinza, fara a fi verificati, si depozitau pachetele in imobilul nr. 119 de pe Sos. Buzaului, de unde erau preluate, in final, de destinatari. Anuntati de ziaristi, politistii si vamesii au descins in depozitul clandestin si au confiscat aparatura electronica si electrocasnica, motoscutere, centrale termice si alte marfuri, in valoare de sute de milioane, care nu fusesera declarate in vama.
Exista informatii ca, pe linga aceste "maruntisuri", prin acest sistem de coletarie, membrii lumii interlope brailene au reusit sa aduca in oras bani negri, droguri si chiar arme de foc.
Prin filiera respectiva au fost aduse in Braila sute de centrale termice, majoritatea ajungind in casele unor apropiati ai lui "Boieras", care le vindeau rapid, la jumatate de pret, comparativ cu cel al pietei. Desi in ianuarie, cind a fost descoperita reteaua, comisarul-sef Antonel Colceag, sef interimar al IPJ Braila, ne-a declarat ca a declansat o ancheta de amploare, pentru a stabili cu exactitate intregul mecanism si pentru a-i identifica pe toti brailenii care au cumparat de la apropiatii lui "Boieras" centrale aduse din Spania, in mod bizar, reprezentantii IPJ ne-au marturisit zilele trecute ca dosarul respectiv nu este de gasit.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii