Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia, Jandarmeria si Politia Comunitara vor sa faca ordine in Centrul Vechi

Dupa aparitia articolului "Locatarii din Centrul Vechi, terorizati de o banda de derbedei", din numarul de ieri al cotidianului nostru, reactiile autoritatilor nu au intirziat sa apara. Contactat de reporterii nostri, primarul Brailei, Constantin Sever Cibu, ne-a precizat ca a discutat deja cu conducerea Politiei Comunitare, pentru a se efectua patrule mai dese in zona, dar si in alte cartiere ale orasului, in care s-au semnalat incidente asemanatoare: "De dimineata am sunat si la Politie si i-am rugat sa colaboreze cu Politia Comunitara, pentru a face patrulari si pentru a identifica derbedei din astia. Anul acesta, lucrurile se vor mai linisti deoarece facem angajari la Politia Comunitara si vor fi oameni in uniforma pe strazi. Speram sa acoperim mai bine zonele problema si sa asiguram linistea in municipiu".
Totodata, in urma aparitiei articolului, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila s-a sesizat in legatura cu faptele prezentate si va executa misiuni in zona Centrului Vechi al orasului. Jandarmii au tinut sa precizeze ca, pina in prezent, nu au primit nici o sesizare la Dispeceratul Inspectoratului in legatura cu aceste fapte reprobabile. La aflarea celor relatate in ziar, Politia Comunitara Braila s-a sesizat din oficiu si a inceput o ancheta. "In urma aparitiei articolului din ziarul d-voastra, ne-am sesizat din oficiu si deja am declansat verificari. Pe raza municipiului, exista in prezent un Plan de Ordine si Siguranta Publica intocmit de seful Politiei, in cadrul acestuia Politiei Comunitare revenindu-i de asigurat urmatoarele spatii: Faleza, Monument, Gradina Publica, Esplanada fata. Nu avem in supraveghere aceasta strada (Nicolae Grigorescu - n. r.), insa deja am preluat cazul si vom vedea despre cine este vorba", ne-a declarat Dumitru Hahui, directorul executiv al Politiei Comunitare Braila.
Contactat ieri, subinspectorul Jenel Sogor, purtatorul de cuvint al IPJ Braila, ne-a declarat ca indivizii certati cu legea, care fura si tulbura linistea publica pe strada Nicolae Grigorescu, se afla de mai multa vreme in atentia Politiei. "Avem in atentie 7 minori si tineri cu virste intre 13 si 21 de ani, care locuiesc in zona si carora le-au fost aplicate mai multe sanctiuni contraventionale, inclusiv anul acesta. Avem in cercetari 11 dosare penale, 7 furturi din auto, 3 furturi in flagrant si o tilharie, comise de cei de mai sus, singuri sau in grup, inclusiv furtul din 15 martie a. c., semnalat in ziarul dvs. La ora actuala, se finalizeaza cercetarile. Pot sa va spun ca cei de mai sus sint indivizi certati cu legea, scapati de sub controlul parintilor sau proveniti din familii dezorganizate", a spus subinspectorul Jenel Sogor.
Reamintim ca, in ultima vreme, mai multi locatari de pe strada Nicolae Grigorescu, din Centrul Vechi al Brailei, ne-au contactat in legatura cu furturile si scandalurile care se petrec in zona, autori fiind mai multi derbedei certati cu legea si cu bunul simt. Cazul a fost prezentat pe larg in numarul de joi, 22 martie 2007, al cotidianului nostru.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii