Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politia ia masuri pentru combaterea fenomenului infractional din scoli

Ieri, conducerea Politiei Municipiului Braila a prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, masurile imediate pe care le-a luat in problema prevenirii si combaterii fenomenului infractional in scoli, pentru Intarirea sigurantei civice si constatarea faptelor care afecteaza ordinea publica si desfasurarea normala a procesului de Invatamint. Scopul acestora este descurajarea si dispersarea grupurilor de persoane cu comportament turbulent sau violent, al aplanarii, In faza incipienta, a situatiilor conflictuale locale, pentru redresarea echilibrului civic general si crearea unui climat de ordine corespunzator In zona unitatilor de Invatamint.
Astfel, au fost constituite echipe din agenti de la Biroul de Politie Urbana, politisti din cadrul compartimentului Proximitate-Siguranta Publica si elevi practicanti de la Scoala de Agenti "Vasile Lascar" Cimpina care, zilnic, intre orele 11.00 - 20.00, vor patrula In zona unitatilor de Invatamint, In vederea evaluarii si cunoasterii starii infractionale si contraventionale In mediul scolar, identificarea elevilor "problema" si a altor persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale In apropierea unitatilor scolare sau care perturba procesul instructiv-educativ. "Ca masura prioritara, Incepind din data de 13 decembrie politistii de proximitate vor participa la orele de dirigentie si, unde este cazul, la sedinte cu parintii sau cele ale consiliului profesoral. Zilnic, se vor analiza rezultatele obtinute si se vor stabili modalitatile concrete de eficientizare a actiunilor necesare asigurarii ordinii si linistii publice, numai pe timpul activitatilor cu elevii. De curind, in urma unei analize efectuate pe aceasta tema, s-a stabilit ca scolile nr. 22, 24 si 13, din zona cartierului "1 Mai", sa fie monitorizate de echipe de interventie din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi. Nu s-a obtinut sprijin din partea Politiei Comunitare datorita lipsei de efectiv si angrenarea acestora In alte actiuni specifice. La celelalte 25 de scoli din municipiul Braila au fost repartizati agenti din cadrul Politiei Municipiului", a precizat comisar Ionel Sirbu, adjuct al comandantului Politiei Municipiului Braila.
Ca masuri specifice, In afara de cele mentionate mai sus, s-a stabilit includerea unitatilor de Invatamint In itinerariile de patrulare auto si pedestre, ca punct obligatoriu de stationare si trecere, In special, pe timpul sosirii si plecarii elevilor. De asemenea, va fi reanalizat dispozitivul de ordine publica si va fi adaptat, pemanent, In functie de clasificarea unitatilor de Invatamint dupa gradul de risc si evolutia situatiei operative. Mai mult, se va avea in vedere si informarea cadrelor didactice asupra masurilor de autoprotectie Impotriva victimizarii elevilor si stabilirea unor modalitati de conlucrare pentru cresterea gradului de siguranta In scoli; cit si pregatirea profesorilor, personalului si elevilor sa semnaleze prezenta unor persoane straine unitatii scolare si sa ia masuri interne de verificare a incintelor, la deschiderea si la inchiderea acestora.
In cadrul conferintei, comisarul Ionel Sirbu, adjunctul comandantului Politiei Municipiului Braila, a prezentat primele rezultate ale acestor masuri, in urma activitatilor desfasurate in perioada 12-15 decembrie. Astfel, lucratori din cadrul Biroului de Politie Urbana au verificat 74 de unitati scolare, ocazie cu care au depistat 87 de persoane care nu-si justificau prezenta In zona si au identificat 54 de elevi problema. De asemenea, 12 persoane au fost conduse la sediul Politiei, 36 au fost sanctionate si 33 perchezitionate corporal sumar.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii