Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Politia galateana s-a ales cu un sef pe cinste"

Presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Braila, Ion Rotaru, considera ca politia galateana s-a ales cu un sef bun, un adevarat profesionist, in persoana comisarului Fanel Arama, fost adjunct al sefului IPJ Braila. Rotaru crede ca mutarea lui Arama la Galati, dupa ce a cistigat concursul pentru ocuparea postului de sef al IPJ in judetul vecin, este o situatie care poate fi interpretata si ca un succes al brailenilor, dar si ca o pierdere pentru acestia: "Este un succes de imagine, pentru ceea ce reprezinta Braila fata de Galati, in aceasta vesnica "batalie" intre cele doua judete, faptul ca un brailean conduce Politia galateana e un lucru benefic pentru noi. Pe de alta parte, eu l-am considerat si l-am apreciat intotdeauna pe domnul Arama ca pe un bun profesionist, un om implicat si devotat muncii pe care o desfasura si sub acest aspect, pentru Politia braileana este o pierdere. Dar, asa cum spunea si dumnealui, intr-o declaratie recenta, si-a ales aceasta cariera, fiecare isi doreste sa urce pe scara ierarhica".
Rotaru a facut citeva comentarii si cu privire la ideea ca inspectoratele judetene de politie sa fie conduse de oameni care nu sint din judetul respectiv: "Nu stiu daca ar aduce un plus, dar cred ca este o idee interesanta, pentru a evita orice interpretare si orice speculatie care se poate naste din faptul ca acei oameni s-au intilnit cu altii, in diverse situatii si poate le-ar fi greu sa mai ia anumite pozitii sau sa fie mai fermi fata de prietenii sau cunoscutii lor. Pe de alta parte, insa, cred ca nu are nici o legatura una cu alta, fiecare are o anumita responsabilitate si pe postul pe care-l are, trebuie sa-si faca datoria in conformitate cu legea. Aici este discutabil, dar este interesant punctul de vedere si poate ar trebui cu titlu de exemplu imbratisat si vazut care ar fi rezultatele".
Deputatul PSD Mihai Tudose este sceptic in privinta succesului unei astfel de abordari, in ideea ca acela care face compromisuri, o face indiferent daca actioneaza in judetul sau de bastina sau in altul, singura problema fiind ca se mai intirzie putin, cu formarea cercului de interese: "Cine este dispus sa renunte la aplicarea legii pe baza unui trecut comun cu cineva, este dispus sa o faca si la alti stimuli, toata chestiunea este sa ai disponibilitatea de a-ti incalca atributiile. Daca este sa o faci, este o chestiune de timp, pina iti faci alti cunoscuti".
Pe de alta parte, consilierul municipal PSD Doru Damian a precizat ca asa se proceda inainte de '89, in Militie si Securitate: "Asta era o metoda de dinainte de '89, era si la Militie si la Securitate, in general, nu doar in Ministerul de Interne, ci si la Aparare, in general comandantii erau numiti din rindul cadrelor provenite de la alte unitati din tara. O fi fost bine, o fi fost rau, o fi bine, o fi rau, nu stiu. Ce doresc sa spun este ca Fanel Arama mi-a fost coleg de promotie, este un baiat deosebit si cred ca avind doi oameni care se cunosc - ma refer la seful IPJ Braila, Catalin Chivu si la noul sef al IPJ Galati, Fanel Arama, altfel se va lucra intre Braila si Galati, politia va avea o alta coerenta, vor colabora mult mai bine, pentru ca si infractorii din cele doua judete actioneaza coerent si colaboreaza intre ei".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii