• condamnat la o pedeapsă de doi ani închisoare cu suspendare, la Tribunalul Brăila, inculpatul Ștefan – Laurențiu Prioteasa, Șeful Secției 1 Poliție Rurală Brăila, a formulat apel și așteaptă sentința finală la instanța superioară • acuzat că ar fi avertizat un afacerist despre activitățile de control ale Poliției, ofițerul de poliție este pus la dispoziția conducerii IPJ Brăila, potrivit datelor transmise de polițiști • după ce se va da sentința finală, în funcție de decizia de la Curtea de Apel Galați, ofițerul va afla dacă mai poate lucra sau nu în Poliție
Ofițerul Prioteasa, condamnat la doi ani închsoare cu suspendare la Tribunalul Brăila, la sfârșitul lunii august, a formulat apel împotriva soluției primei instanțe, după cum se arată pe site-ul instanței. Mai departe, decizia finală se va lua la Curtea de Apel Galați.
Oricum, inculpatul Ștefan – Laurențiu Prioteasa, Șeful Secției 1 Poliție Rurală Brăila, este pus la dispoziția conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, potrivit datelor transmise de reprezentanții instituției, asta pentru că s-a dat o condamnare.
Sentința nu este definitivă, astfel că nu se pune problema suspendării din funcție, însă după ce se va da condamnarea finală la instanța superioară, se va lua o decizie cu privire la activitatea polițistului.
După cum v-am informat, ofițerul de poliție Ștefan – Laurențiu Prioteasa, acuzat că ar fi avertizat un afacerist despre activitățile de control ale Poliției, a fost condamnat cu suspendare la prima instanță, însă soluția nu este definitivă și a fost atacată cu apel.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a polițistului și au stabilit că în perioada septembrie-octombrie 2021 inculpatul Prioteasa Ștefan-Laurențiu, profitând de faptul că avea cunoștință de zilele în care erau planificate activități de control ale poliției, ar fi oferit unei persoane informații nedestinate publicității referitoare la controalele ce vizau două dintre societățile comerciale administrate de persoana respectivă, precum și un punct de lucru al unei asociații.
Potrivit procurorilor anticorupție, informațiile nedestinate publicității ar fi fost oferite la datele de 14 septembrie, 5 octombrie și 26 octombrie, cu ocazia a trei întâlniri consecutive (care s-au desfășurat fie în apropierea unuia dintre spațiile comerciale deținute de persoana beneficiară a informațiilor, fie în interiorul autoturismului aparținând ofițerului de poliție în cauză). ”În toate cele trei situații, inculpatul ar fi avertizat persoana respectivă despre controale ale poliției planificate pentru ziua următoare”, au stabilit procurorii DNA.
În cauză este implicată și o avocată suspendată din Barou care ar fi promis sume mari de bani pentru cumpărarea de influență, însă în cazul său judecata este în curs.